Noutati :

Guvernul a dat 200.000 de euro pentru blocul explodat de pe strada Brailoiu. Acesta va fi imobilul cel mai… monitorizat de autoritati

12 mai, 2011 - 01:03 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Senatorul Gheorghe David, cel care a reusit sa convinga Guvernul sa aloce banii necesari reabilitarii blocului care a fost afectat de o explozie la inceputul anului trecut si prefectul Mircea Bacala s-au intalnit cu locatarii imobilului.

„Voi insista ca lucrarile sa se finalizeze cat mai repede. Nu sunt specialist, dar sper ca locatarii de aici sa isi faca sarbatorile de iarna in locuintele lor”, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

Bacala spune ca Primaria va trebui, de acum, sa organizeze licitatia pentru reabilitarea si construirea blocului de locuinte, dar ca spera ca municipalitatea sa nu abuzeze de necazul oamenilor, iar firma care va face lucrarea sa cheltuiasca banii cu chibzuinta.

„Au fost doua variante: 100.000 de euro si 200.000 de euro, iar Guvernul a ales varianta cea mai fericita. In acesti bani poate intra si anveloparea blocului”, a mai spus prefectul.

Bacala le-a mai spus proprietarilor de locuinte din acest imobil ca se stie ca mare parte din garsonierele de aici au fost inchiriate, iar dupa finalizarea tuturor lucrarilor, autoritatile vor controla, strict, daca oamenii isi platesc impozitele pe apartamente sau pe veniturile obtinute din inchirieri.

In blocul de pe strada Constantin Brailoiu din Timisoara sunt, in total, 90 de apartamente, insa nu toate sunt afectate de explozia unei butelii care a avut loc in ianuarie 2010. De atunci, oamenii au stat pe unde au apucat, fie in chirie, fie la prieteni sau la rude. Unii dintre ei au incercat sa se intoarca in locuinte, insa utilitatile le-au fost taiate. Nu mai au nici apa curenta si nici electricitate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...