Noutati :

Guvernul anunta ca voucherele de vacanta vor fi acordate si in 2021, punctul de amenda ramane la 145 de lei si este posibil sa creasca alocatiile copiilor cu 20%

30 decembrie, 2020 - 06:45 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că voucherele de vacanţă vor fi acordate şi în 2021 pentru personalul plătit din fonduri publice. De asemenea, el a mai precizat că punctul de amendă rămâne la valoarea de 145 de lei.

CITESTE SI: Premierul Florin Citu a anuntat ca salariile bugetarilor au fost plafonate la nivelul din decembrie 2020 

Florin Cîţu a declarat că, pentru autorităţi, sectorul HoReCa este unul important, iar voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, vor fi acordate şi anul viitor.

“Pentru noi, sectorul HoReCa este un sector important. În 2020 au existat şomajul tehnic, susţinerea la plată a 41,5% din salariu pentru angajaţii care vin din şomaj tehnic, scutirea impozitului specific, măsura este prelungită până în martie 2021. Toate acestea au ajutat sectorul HoReCa. În continuare susţinem sectorul HoReCa şi pentru 2021 rămân voucherele de vacanţă pentru personalul plătit din fonduri publice”, a transmis Ciţu.

El a precizat că un alt lucru important aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri a fost plafonarea punctului de amendă la 145 de lei.

“Încă un lucru important, punctul de amendă rămâne la valoarea de 145 de lei, nu se modifică”, a precizat primul ministru.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, de asemenea, că să se ia în calcul o creştere a alocaţiilor cu 20% în 2021, ceea ce este sustenabil, dar decizia este a Parlamentului, fiind făcut în Senat un amendament în acest sens. ”Dacă trece până la momentul în care se face bugetul, va fi luată în considerare, dacă nu, vom merge pe legislaţia în vigoare”, a precizat Cîţu, cuantumul prevăzut de lege pentru 2021 fiind de 40%.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că a votat în Senat amendamentul care prevede o singură creştere a alocaţiilor în 2021, cu 20%.

”Eu am fost sunat, asta am votat”, a afirmat Cîţu.

Întrebat de ce doar o creştere de 20% în 2021, deşi s-a promis 40%, Cîţu a afirmat:”Asta este ce…aşa, s-au promis multe în trecut (…) În acest moment, luăm în calcul o creştere a alocaţiilor cu 20% este ceea ce cred că este sustebanil, dar repet, nu este decizia Guvernului. Ca senator vă spun că este ceea ce am votat. Guvernul nu a luat nicio decizie în ceea ce priveşte alocaţiile, am lăsat la latitudinea Parlamrntului. În Parlamnt a fost făcută această modificare. Dacă ea trece până la momentul în care se face bugetul, va fi luată în considerare, dacă nu, vom merge pe legislaţia în vigoare”.

Premierul a precizat că, în acest moment, legislaţia în vigoare prevede o creştere cu 40%.

”Vor fi creşteri şi la alocaţii şi la pensii, dar vom găsi cea mai bună frmulă pentru toată economia”, a mai precizat Cîţu.

Sursa: News.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...