Noutati :

Guvernul aloca 136 milioane de lei pentru Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Cum vor fi impartiti

16 iunie, 2022 - 11:23 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Guvernul a decis sa imparta aproape 136 milioane lei pentru proiectul Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Banii vor fi alocati Primariei Timisoara si Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: PNL Timis: Primarul Fritz si ‘locotenentul’ sau Freddy Simonis au lansat in spatiul public informatii mincinoase pentru a acoperi amatorismul. Noi propunem un armistitiu pentru TM2023 

Mai exact, este vorba despre 51.979.000 lei pusi la dispozitie de Guvernul Romaniei  pentru organizarea de proiecte culturale, prin Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor, proiectelor si actiunilor culturale, precum si pentru pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 42/2019 privind stabilirea unor masuri financiare pentru sustinerea desfasurarii Programului cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”.

Restul de bani, aproximativ 85 de milioane de lei merg la investitii in infrastructura culturala (cladiri, scene, sali), derulate de Primaria Timisoara, respectiv Consiliul Judetean. Municipalitatea are mai multe in lucru, CJT nu.

Banii pentru proiecte culturale

Pentru organizarea de evenimente, Primaria Timisoara, prin Centrul de Proiecte, va primi 33.300.000 lei, iar Consiliul Judetean Timis, prin Centrul de Cultura si Arta, 18.679.000 lei.

Sumele ramase neutilizate din alocarile de la bugetul de stat conform dispozitiilor prezentului articol si, respectiv, de la bugetele locale ale municipiului Timisoara si judetului Timis, se reporteaza in anul urmator, potrivit destinatiei, pana la finalizarea Programului, dar nu mai tarziu de finalul anului 2024„, se arata in Ordonanta Guvernului.

Bani pentru investitii in infrastructura culturala

Guvernul aloca si bani pentru investitii. Este vorba de suma de aproape 85 milioane de lei

Astfel, Consiliul Judetean Timis primeste in limita sumei de 32.033.00 lei, iar Primaria Timisoara – in limita sumei de 52.926.000 lei.

CITESTE SI: Alin Nica: „Dominic Fritz, de la erou la zerou’. Banii pentru Capitala Culturala a Europei pentru Timisoara au fost taiati de Alfred Simonis”. Deputatul PSD recunoaste ca a intervenit in Guvern 

Dominic Fritz s-a aratat nemultumit de banii alocati de Guvern.

Poftim, cultură!
De la peste 100 de milioane de lei promiși în 2019, am ajuns azi, cu șase luni înainte de începerea programului Capitalei Culturale, la o alocare de doar 53 de milioane de lei.
În baza promisiunilor Guvernului României, Primăria Timișoara a pornit lucrări de investiții la infrastructura culturală, asumate în dosarul de candidatură: centrul multicultural de pe Mărășești, transformarea în centre culturale a fostelor cinematografe: Victoria (lucrare finalizată anul ăsta, fără niciun leu primit încă), Timiș, Studio, Dacia și Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity. Lucrări de peste 190 de milioane de lei, care vor fi gata anul acesta și anul viitor și pentru care Guvernul s-a angajat cu o Ordonanță de Urgență în 2019 că va sprijini aceste investiții ale orașului cu 105 milioane de lei.
Asta până astăzi, când s-a răzgândit și a tăiat banii la jumătate pentru șantierele Primăriei, în schimb a suplimentat generos fondurile pentru Consiliul Județean Timiș la 32 de milioane de lei pentru niște șantiere inexistente: la Castelul Huniade nu se lucrează, la Biblioteca Județeană nu se lucrează, la Muzeul Satului nu se lucrează„, a transmis primarul Timisoarei pe Facebook.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ni
    mi
    ca

  2. Without l-g-b-t mars , plsss!

  3. Consiliul județean ce da e cu banii plătește ziariștii de la opinia Timișoara? PNL = PSD = hoție. PS. Ma scuzati pentru prostii, dar asa mi s-a dat ordin de la sefii USR sa scriu orice tampenie despre voi. Bani nu-mi mai dau ca s-au subtiat sponsorii, dar nadajduiesc ca are sa vie o zi in care voi fi recompensat ca pierd atata timp sa comentez pe saiturile care nu le ridica osanale sefilor mei. O zi buna!