Noutati :

Guvernul a adoptat „Legea fatadelor”. Proprietarii care au castiguri mici isi pot reabilita fatada imobilului pe banii statului

21 martie, 2011 - 10:49 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Executivul a adoptat proiectul de lege privind privind cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor. In cazul cladirilor-monument, costurile reabilitarile vor fi suportate de Ministerul Dezvoltarii. Obligatia acestor lucrari nu va fi insa valabila pentru constructii expertizate tehnic si incadrate in Clasa I de risc seismic si pentru blocuri reabilitate termic sau inscrise in programele locale pentru executarea lucrarilor de reabilitare termica.

Prin  aceasta lege, le dam posibilitatea autoritatilor sa publice locale sa intervina sa reabiliteze fatadele din fondurile publice locale, apoi sa se intoarca impotriva proprietarilor care nu vor sa-si refaca fatadele caselor de de buna voie”, a explicat ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.

Pe de alta parte, proiectul le da dreptul proprietarilor sa acceseze un credit asemanator cu cel de reabilitare termica ca sa-si finanteze lucrarile de  reabilitare, se mai specifica in actul adoptat azi de Guvern. Creditul va fi garantat de stat si va trebui rambursat in cinci ani. In plus, proprietarul va fi scutit de impozit pe o perioada de cinci ani, dupa cum a explicat ministrul Udrea.

Lucrarile de interventie pentru „reabilitarea structural-arhitecturala exterioara a constructiei” vor consta in reparatii la zidarii, tencuieli, zugraveli, vopsitorii, inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie performanta energetic, refacerea invelitorii/terasei, inclusiv refacerea/repararea trotuarelor de protectie aferente constructiei, demontarea/remontarea instalatiilor si echipamentelor montate pe fatade/terase. Amenzile aplicate proprietarilor pentru nerespectarea obligatiei de derulare a lucrarilor vor fi cuprinse intre 2.000 lei si 10.000 lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...