Guvernul a inceput procedurile de introducere a taxei pe autostrada

Guvernul a inceput procedurile de introducere a unei taxe pentru circulatia pe autostrada, in paralel cu sistemul existent al rovinietei, cu argumentul ca sumele alocate de la buget si din veniturile CNADNR nu sunt suficiente pentru intretinerea autostrazilor care vor fi construite cu finantare UE. Introducerea sistemului de taxare a accesului pe autostrazi este propusa intr-un document discutat si aprobat, miercuri, de Guvern, scrie Mediafax. "O conditie esentiala pentru finantarea proiectelor de autostrazi prin POS-T este asigurarea sumelor pentru operarea si intretinerea acestor autostrazi. Din analizele efectuate de catre Comisia Europeana a reiesit faptul ca fondurile pentru operarea si intretinerea autostrazilor nu pot fi asigurate de la bugetul de stat si nici din veniturile proprii ale Companiei Nationale de Autostrazi", au declarat surse ministeriale, care citeaza din documentul aprobat de Guvern. "Ministerul Transporturilor considera necesar introducerea unui sistem de taxare a accesului la autostrazile din Romania in paralel cu sistemul existent al rovinietei", se arata in document.

Guvernul a inceput procedurile de introducere a unei taxe pentru circulatia pe autostrada, in paralel cu sistemul existent al rovinietei, cu argumentul ca sumele alocate de la buget si din veniturile CNADNR nu sunt suficiente pentru intretinerea autostrazilor care vor fi construite cu finantare UE. Introducerea sistemului de taxare a accesului pe autostrazi este propusa intr-un document discutat si aprobat, miercuri, de Guvern, scrie Mediafax.
„O conditie esentiala pentru finantarea proiectelor de autostrazi prin POS-T este asigurarea sumelor pentru operarea si intretinerea acestor autostrazi. Din analizele efectuate de catre Comisia Europeana a reiesit faptul ca fondurile pentru operarea si intretinerea autostrazilor nu pot fi asigurate de la bugetul de stat si nici din veniturile proprii ale Companiei Nationale de Autostrazi”, au declarat surse ministeriale, care citeaza din documentul aprobat de Guvern.
„Ministerul Transporturilor considera necesar introducerea unui sistem de taxare a accesului la autostrazile din Romania in paralel cu sistemul existent al rovinietei”, se arata in document.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...