Noutati :

Guvernul a avizat regionalizarea Romaniei

19 februarie, 2013 - 05:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de marti, memorandumul care prevede inceperea actiunilor aferente procesului de regionalizare si descentralizare in tara noastra.

Ministrul Administratiei, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, recent, ca proiectul oficial de regionalizare si descentralizare al Guvernului va fi prezentat dupa ce vor fi finalizate toate discutiile cu toate mediile politice, sociale, academice, ONG-uri, respectiv dupa ce vor fi finalizate dezbaterile la nivel local, in judete, in regiunile de dezvoltare actuala si dupa ce se va finaliza tot pachetul de proiecte de acte normative si cadrul institutional necesar pentru regionalizare si descentralizare.

„Se lucreaza serios. Probabil in lunile urmatoare vom iesi cu un proiect, dupa ce vom avea toata analiza finalizata, inclusiv studiile de impact”, spunea Dragnea.

El a adaugat ca Guvernul este interesat ca la finalul anului 2013 aceste regiuni administrative sa fie infiintate, existand totodata si tot pachetul de programe de dezvoltare regionala care sa fie finantat in urmatorul exercitiu financiar 2014-2020.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor