Guvernul a aprobat forma definitiva a noului Cod al muncii

Membrii Guvernului au adoptat, in sedinta speciala de luni dimineata, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea legii 53/2003 – Codul muncii. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, proiectul de lege urmeaza sa fie trimis, in cursul aceleiasi zile, la Parlament, pentru ca Legislativul sa stabileasca data la care Guvernul isi asuma raspunderea pentru document.

Florian Costache – presedintele Consiliului Economic si Social (CES) a declarat, luni, ca noul Codul al muncii a fost trimis Guvernului fara niciun aviz din partea CES, deoarece proiectul nu a putut fi dezbatut in sedinta de saptamana trecuta, din cauza lipsei sindicatelor.

Joi, premierul Emil Boc a declarat ca a asteptat avizul de la Consiliul Economic si Social si de la Consiliul Legislativ. „Am dat o forma finala codului, urmand ca in procedura parlamentara sa discutam si chiar sa acceptam amendamente ale parlamentarilor. (…) Saptamana viitoare, Guvernul isi va angaja raspunderea pe Codul muncii”, a precizat seful Executivului.

Vineri, reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor au analizat noua forma a Codului muncii, dar fara sa ajunga la un acord in privinta modificarilor. Opozitia si-a anuntat intentia de a depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului, dupa angajarea raspunderii.

De altfel, la finalul discutiilor de vineri, premierul Emil Boc a anuntat ca este dispus sa accepte eventuale modificari venite din partea sindicatelor la proiectul Codului muncii daca acestea vin cu argumente rationale. El a precizat ca se doreste aprobarea unui Cod al muncii „pentru toti romanii si nu pentru sindicate”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete