Guvernele Romaniei si Serbiei semneaza protocolul pentru construirea Autostrazii Timisoara – Moravita, care sa ne lege de Belgrad

TIMISOARA. Moment important la Timisoara, joi seara. Va avea loc, la nivel de guverne, semnarea protocolului pentru construirea Autostrazii Timisoara – Moravita care sa ne lege de Belgrad.

CITESTE SI: Se instaleaza si semnalizarea costiera se canalul navigabil Bega. Ramane o singura problema de rezolvat ca sa putem merge cu vaporul de la Timisoara pana in Serbia 

Astfel, a fost programata o intalnire de lucru la Palatul Administrativ din Timisoara intre reprezentanti ai Guvernului Romaniei si cel al Serbiei, la finalul careia va fi iscalit documentul.

Din partea tarii noastre, protocolul cu partenerii sarbi va fi semnat de catre vicepremierul Sorin Grindeanu.

Acesta a precizat la ultima venire la Timisoara, in calitate de ministru al Transporturilor, ca Studiul de Fezabilitate pentru aceasta autostrada va fi gata pana la finele anului.

Va reamintim, CNAIR si Ministerul Transporturilor au semnat inca din august 2019 contractul de finantare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timisoara-Moravita„, pentru a obtine fondurile nerambursabile alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 1.

Valoarea totala a proiectului este de 14.693.042,97 lei si este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-10.544.270,83 lei, 15% contributia proprie – 1.860.753,67 lei, restul de 2.288.018,47 lei reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

La licitatia pentru SF lansata in martie 2019 s-au inscris doua asocieri care voiau sa realizeze Studiul de Fezabilitate al Autostrazii Timisoara – Moravita, care ar urma sa lege Romania de Serbia, acesta fiind primul pas concret pe care autoritatile de la Bucuresti l-au facut pentru realizarea unei conexiuni de mare viteza cu tara vecina.

Licitatia a fost castigata de asocierea Search Corporation SRL – Egis Romania SA.

Viitoarea autostrada care ar urma sa lege Timisoara de Pancevo asigura conexiunea rapida cu capitala Serbiei, pentru ca de la Pancevo pana la Belgrad e drum cu doua benzi de circulatie pe sens, cu regim de autostrada.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. vrajeala spune:

  nu se va face nimic
  statul rromân nu vrea sa investească în zona noastră

 2. drucker spune:

  Aceasta autostrada nu va fi finalizata in urmatorii 20 de ani .
  Pana cand va fi gata, majoritatea politicienilor locali vor fi decedati de batranete , sau senili in vreun azil de batrani .

 3. Nume? spune:

  Semnat la Timisoara? Pai de ce? Nu s-a putut in Dubai sau Bali? Stie tot politicianul ca-n locatii de-astea se semneaza mai cu spor.

 4. andreivladpopa spune:

  Trece eclipsa totala de Soare din 2081 si tot nu va fi gata… psd, pnl, usr +restul = aceeasi mizerie.

 5. Ciolos doarme spune:

  Putea Ciolos sa semneze actul in 2016 insa dormea si Vučić la trezit din somn, tot la Timisoara. Dar n-a apucat sa-l trezeasca de tot si nu s-a semnat nimic.
  I-a zis Vučić „cand te trezesti de tot, mai discutam…
  Iata au trecut 6 ani de atunci…

 6. tm spune:

  Clasa politica locala , o adunatura de marlani jegosi , incompetensti si sclavi ai sefilor de partid din Bucuresti .
  Datorita acestori ratati , in Timis nu se va face nici o investitie majora cu bani de la Guvern in urmatorii 30 de ani .

  PNL=PSD=USR=etc