Noutati :

Gura de oxigen pentru Horticultura. Spatiile verzi din centrul orasului, in grija societatii pentru inca 4 ani. Pentru restul zonelor din Timisoara se organizeaza licitatii

26 septembrie, 2019 - 08:18 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Horticultura va ingriji spatiile verzi din centrul orasului pentru inca 4 ani. Decizia a fost luata in plenul Consiliului Local, dupa ce unul dintre alesii locali au propus atribuirea directa a contractului catre societatea Primariei.

„Analizand, din punct de vedere juridic, este posibil ca o parte din oras sa nu faca obiectul unei licitatii ci sa fie data in intretinere prin atribuire directa catre societatea de spatii verzi a municipalitatii, concluzia a fost ca se poate. Amendamentul care a fost exprima introduce aceasta exceptare de la licitatie a zonei centrale a orasului, zona care are foarte multe aranjamente florale, iar societatea Horticultura stim ca este renumita pentru priceperea in a face aranjamente florale si in a le intretine. Drept urmare, vom avea atribuire directa, fara licitatie, pentru intretinerea spatiilor verzi din zona cantrala, catre Horticultura”, a spus primarul Nicolae Robu.

Pe de alta parte, celalalte doua firme care se ocupa in prezent de intretinerea spatiilor verzi din oras, Rogera si Green City, trebuie sa participe la licitatie daca vor sa continue sa asigure acest serviciu in oras. Odata aprobata hotararea prin care se aproba „achizitia serviciilor pentru intretinerea si amenajarea spatiilor verzi, parcurilor, scuarurilor, a spatiilor verzi si a sistemelor de irigare, intretinerea si amenajarea locurilor de joaca pentru copii si a canisitelor, efectuarea lucrarilor de taieri de corectie, elagare si defrisare a arborilor de pe domeniul public din Municipiul Timisoara”, reprezentantii Primariei vor incepe licitatiile pentru contractarea firmelor care vor sa faca aceste lucrari.

„Vrem sa scotem la licitatie, pe loturi, ingrijirea spatiilor verzi. Va fi Horticultura in zona centrala, iar celalalte zone ale orasului vor fi scoase la licitatie. Contractul pe patru ani va fi. In perioada urmatoare vor incepe licitatiile”, a completat Robu.

Va reamintim, in prezent, de intretinerea spatiilor verzi din Timisoara se ocupa 3 firme. Horticultura are grija ca zona centrala sa fie ingrijita, Rogera are grija de zona I, in timp de ce Green City are in gestiune zonele II si III. Vechiul contract, care inca este in vigoare, a fost semnat in 2015 si a fost impartit in 4 contracte subsecvente. Insa, intrucat licitatii se deruleaza pe parcursul mai multor luni si pot aparea si contestatii, pentru a nu ramane fara serviciu de intretinere a spatiilor verzi, reprezentantii primariei au ales sa inchieie un nou contract, pe un an, cu cele 3 firme.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Primaria ar trebui sa amenajeze si zonele dintre blocuri un gard viu, niste arbusti ornamentali n-ar fi un capat de lume

  2. Are Draghila de salar . Socetatea asta este o capusa a primariei prin care se storc bani pentru partid .