Noutati :

Gullyver a ajuns la Aquatim. Este un robot video de peste 100.000 de euro cu care vor fi inspectate tevile de canalizare din Timisoara si din Timis

7 octombrie, 2011 - 01:14 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Aparatura noua pentru Timisoara. Societatea de apa si canal Aquatim se poate lauda cu o autoutilitara moderna pentru inspectia video a canalizarii. Vehiculul este dotat cu un robot prevazut cu camera video cu circuit inchis, monitor si cu un calculator cu software specializat pentru inregistrarea defectelor si alte accesorii.

„Inspectia video a canalelor are o serie de avantaje. In primul rand, robotul are acces acolo unde nu au oamenii, in canalele nevizitabile, de diametre mici. Localizarea cu precizie a defectelor, prin folosirea combinata a camerei video si a aplicatiei informatice specializate, este celelalt mare atu al inspectiei CCTV. Cunoscand cu precizie starea canalelor, se poate lua usor decizia potrivita, de reabilitare sau remediere”, spune directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Angajatii societatii vor folosi noua aparatura si pentru receptie canalelor noi sau pentru verificarea reparatiilor facute.

Gullyver, asa cum se numeste dispozitivul de inspectie video, este proiectat sa functioneze pentru diametre ale conductei de la 250 la 1.500 mm. Transmisia semnalului video si comanda la distanta a robotului se realizează printr-un cablu din fibra optica. Propulsia se face cu patru motoare, alimentate de un set de acumulatori reincarcabili, care asigura tractiunea integrala si o viteza maxima de deplasare de 15 m/min.

Tocmai datoria acestor dotari, Gullyver nu poate fi utilizat de orice angajat. Echipajul care va lucra cu autoutilitara a urmat un stagiu de pregatire in Germania. Achizitionarea aparatului a fost posibila datorita unui parteneriat de colaborare cu departamentul de apa uzata al Primariei Munchen. Potrivit reprezentantilor Aquatim, un asemenea robot costa peste 100.000 de euro, fara autoutilitara, insa toata aparatura a costat doar 5.000 de euro, ce-i drept, la mana a doua.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. e buna investitia,nu e o problema mare ca e second, numai bine se invata, se face practica,nou ar fi fost poate la inceput nu e investitie reusita, in orice caz pe viitor da…