Gulas, strudel, placinta cu ludaie sau pleskavita la Festivalul Minoritatilor de la Timisoara. Vine si Mahala Rai Banda

TIMISOARA. Cea de-a VI-a editie a Festivalului Minoritatilor Etnice din Timisoara va avea loc, anul acesta, in Piata Operei din Timisoara. Delicioasele preparate traditionale ale minoritatilor etnice si muzica traditionala nu vor lipsi.

CITESTE SI: Psihologul de caini, la mare cautare in Timisoara. Ce ‘minuni’ poate face pentru prietenul tau necuvantator. Video

Festivalul va avea loc in data de 22 septembrie. Evenimentul va incepe la ora 16.30 cu o parada a artistilor prezenti care va strabate Piata Operei, cu plecare de pe strada Marasesti.

Parada are drept punct final scena din fata Operei, unde la ora 17.00 va avea loc deschiderea oficiala, urmata de degustarea produselor gastronomice si de programul artistic.

Ca urmare a frumoasei colaborari cu Consulatul Republicii Serbia la Timisoara, in acest an va participa Ansamblul „Vuk Karadzic” din Loznica (Serbia), iar comunitatea italiana din Timisoara s-a implicat in aducerea celor 17 sbandieratori di Carpineto Romano din Italia, care vor oferi un spectacol impresionant prin manuirea steagurilor.

Au mai confirmat participarea la Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara:
*Gramosteanj si Kosta Mina (Macedonia)
*Ansamblul de dansuri ucrainiene ,,Kazaciok’’ din Bucovina, *Fanfara „Banater Musikanten“
*Ansamblul Banater Rosmarein din Timisoara
*Ansamblul Bokreta
*Trupa „8 Light Minutes”
*Ansamblul Slavjak si Nadia Sehabi
*Ansamblul de dansuri Fijalocka din Butin
*Corul Shalom
*Ansamblul Cheveresana
*Ansamblul Mlados (Serbia)
*Facultatea de Muzica
*Timisoara Big Band

Seara minoritatilor din Timisoara va fi incheiată de „Mahala Rai Banda”, o trupa in plina ascensiune, ce imbina muzica tiganeasca invatata in cadrul comunitatilor traditionale din Clejani si Zece Prajini cu stiluri moderne, impunand un stil muzical propriu, ce le-a adus ascensiunea pe piata muzicala internationala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.