Gulas cu fasole, dovleac copt, placinte, gogosi sau sarmale, dar si muzica populara la Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara

TIMISOARA. Bunatati de tot felul si momente artistice de exceptie, duminica, la Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara.

Si in acest an, festivalul va face deliciul celor ce vor lua cu asalt duminica, 23 septembrie, Parcul Rozelor.

CITESTE SI: Accident in intersectie la Timisoara. Taxi aruncat pe liniile de tramvai, dupa o ciocnire violenta. Foto 

La ora 14.00 este programata deschiderea oficiala, urmata de degustarea produselor gastronomice.

Etniile vor oferi produse specifice: gulas cu fasole (etnia maghiara), azima cu miere si vin dulce din Israel (comunitatea evreiasca), pizza(comunitatea italiana), strudel cu dovleac, strudel cu visine, dovleac copt (etnia germana), sarmale, gogosi si coltunasi (comunitatea ucraineana), tochani ( etnia roma), placinte si prajituri din Banat, de pe clisura Dunarii (etnia sarba).

Consiliul Consultativ al Minoritatilor Nationale a suplinit eforturile financiare ale Primariei Timisoara prin diverse expozitii reprezentative pentru etniile prezente.

CITESTE SI: Deszapezirea se va face ca la carte iarna asta pe drumurile din vestul tarii. Anuntul DRDP Timisoara 

Invitatii de seama ai acestei editii sunt artistii formatiei folcloristica ARANIRA, care recreeaza atmosfera tipica a muzicii populare din centrul si sudul Italiei, folosind cele mai caracteristice instrumente cum ar fi organetto si tamburina. Repertoriul grupului cuprinde cele mai interesante piese ale muzicii populare cu note vivace, caracteristice zonei de centru-sud, cum ar fi pizzica, tarantella, tammurriata, etc.

De asemenea, nume cunoscute ale muzicii populare vor onora acest eveniment in calitate de reprezentanti ai etniilor: Pera Todorovici, Vanghelie Gogu si Elena Jurjescu-Todi, Dorin Covaci.

Parada Etniilor, care va preceda spectacolul artistic constituie o alta noutate in modul de desfasurare a acestui festival si se va derula in centrul Timisoarei, incepand cu ora 13.00, reunind peste 250 de artisti. Prezentarea evenimentului va fi asigurata de catre Daniela Bacila.

Iata programul complet al evenimentului:

13.00 Parada Etniilor – pe traseul str. Marasesti, Piata Victoriei, Primaria Timisoara, Parcul Justitiei, Parcul Rozelor
14.00 Deschiderea oficiala
14.15 Degustarea produselor gastronomice
14.20 Fanfara „Banater Musikanten“ din Timisoara
14.30 Formatiile de dansuri germane Billeder Heiderose, Warjascher Spatzen, Hatzfelder Pipatsche
14.55 Ansamblul Slavjak din Timisoara
15.10 Artistii Teatrului Maghiar din Timisoara- Molnos Andras Csaba si Eder Eniko
15.25 Ansamblurile: Eszterlanc si Szazszorszep
15.50 Pera Todorovici si tamburasii
16.20 Ansamblul Mladost
16.40 Grupul vocal “Shalom”
17.00 Grupul Zabava din Stiuca
17.10 Hutulii din Banat”
17.30 Formatia folclorica ARANIRA din Italia
18.00 Dorin Covaci si formatia de dansuri Cheveresana
18.30 Elena Jurjescu-Todi
18.50 Vanghelie Gogu si Andrei Paunescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. O noua paranghelie menita sa faca praf definitiv parcul Rozleor, sa il umple de fum , gunoaie si pete de ulei, mucuri de tigari, pisat si cacat!!!