Noutati :

Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii din Timisoara va fi absorbit de Colegiul Tehnic „Ion Mincu”

22 ianuarie, 2013 - 01:29 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

In 2012, elevii Grupului de Posta si Telecomunicatii au iesit pe holurile liceului protestand impotriva comasarii

TIMISOARA. Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii nu scapa de comasare. Daca anul trecut scandalul a fost cat casa, cu elevii protestand pe holurile scolii, 2013 inseamna absorbtia grupului scolar.

Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii va fi absorbit de Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, incepand cu toamna acestui an. Cei aproximativ 450 de elevi vor fi mutati in spatiul Colegiului Mincu. „Odata cu aceasta comasare, Scoala Generala 26 va apartine tot de Colegiul Mincu. Din septembrie, elevii din clasele a IX-a vor urma cursurile in salile goale de la Generala 26, ceilalti avand loc in spatiile Colegiului”, a spus Cornel Petroman, inspectorul general din cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

La inceputul anului 2012, cand a fost pusa in discutie problema comasarii Grupului Scolar de Posta cu Colegiul „Dimitrie Leonida”, fostul CFR, parintii si elevii nemultumiti au creat un scandal imens pentru ca n-au fost de acord cu mutarea claselor din centrul orasului la periferie. 2013 a insemnat mult mai putine discutii in contradictoriu, atat elevii, cat si parintii acestora fiind multumiti de solutia gasite de Inspectoratul Scolar: comasarea cu Colegiul Mincu, aflat tot in zona centrala a orasului.

Potrivit reprezentantilor ISJ Timis, mutarea inseamna, pentru autoritatile locale, o scutire de plata a chiriei, care este de 3.500 de euro lunar, plus plata utilitatilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...