Noutati :

UE, spion din cer! Gropile de gunoi din Timis sunt monitorizate prin satelit de Uniunea Europeana

11 martie, 2011 - 04:02 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Uniunea Europeana sta cu ochii pe gropile de gunoi ale municipiilor din Romania cu tehnici moderne: le urmareste prin satelit! Asta inseamna ca deseurile nu mai pot fi aruncate dupa cum le trece prin cap oamenilor si orice abatere poate fi sesizata.

Garda de Mediu asteapta finalizarea lucrarilor la deponeul ecologic din satul Sanovita, comuna Ghizela, pentru a putea incepe monitorizarea din punctul de vedere al respectarii conditiilor de mediu. Singurul loc din judetul Timis unde mai sunt depozitate acum deseurile este la groapa de la Faget, care mai ramane deschisa pana in 2015, conform prim comisarului Marian Eperies.

„La Parta se mai depoziteaza doar deseuri inerte, iar la Faget se mai pot depozita deseuri pana in 2015, restul sunt inchise. Asteptam deschiderea deponiei de la Ghizela”, a spus Eperies. Comisarul regional pe zona de vest, Silviu Megan, a atras atentia ca Uniunea Europeana urmareste atent starea gropilor de gunoi din Romania. „Uniunea Europeana monitorizeaza prin satelit deponiile municipale, asa ca ei stiu imediat de tot ce se face acolo”, a precizat Megan.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat, recent, ca lucrarile la deponeul de la Ghizela, administrat de autoritatile judetene, continua, dupa ce au fost sistate pe timpul iernii. Imediat ce vremea a permis, s-au reluat, procentul de realizare fiind de peste 90%. „S-au reluat lucrarile si la drumul catre Ghizela”, a spus Ostaficiuc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...