Noutati :

Gripa aviara confirmata la pasarile dintr-o gospodarie din Timis. Masuri urgente luate la Timisoara de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor

26 februarie, 2021 - 12:20 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
3

TIMISOARA. Avem cazuri de gripa aviara in Timis. Anuntul a fost facut de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor. Mai multe gaini, rate si gaste dintr-o gospodarie din Folea, comuna Voiteg, au fost confirmate cu gripa aviara.

CITESTE SI: 1 milion de euro va plati Primaria Timisoara contributie la Studiul de Fezabilitate pentru tren-tramvaiul pana la Resita. Dominic Fritz: Trebuie sa avem proiecte si dincolo de imaginatia noastra imediata 

In data de 24.02.2021 in urma unei suspiciuni de boala, la pasarile de curte (gaini ouatoare) dintr-o exploatatie non-profesionala din localitatea Folea, comuna Voiteg , apartinând UAT Voiteg , judetul Timis, s-au trimis la Laboratorul National de Referinta pentru Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti, pentru confirmare in vederea identificarii Bolii de Newcastle si Influetei Aviare 4 probe provenite din exploatatie.
Prin buletinul de analiza nr. 11.001 din 25.02.2021,a fost confirmata Influenta Aviara la pasarile de curte din localitatea Folea, comuna Voiteg, Judetul Timis„, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

In urma sedintei Comitetului Local pentru Comabaterea Bolilor, condusa de subprefectul Mircea Bacala s-a aprobat planul de masuri in cazul confirmarii bolii Influenta Aviara la pasari de curte din exploatatii nonprofesionale pe teritoriul localitatii Folea, comuna Voiteg, judetului Timis.

S-au stabilit zonele circulare de protectie si supraveghere de 3 si respectiv 10 km din jurul focarului de influenta aviara, din localitatea FOLEA, dupa cum urmeaza:

Zona protectie (0-3 km) cu localitatile:
Folea

Zona supraveghere (3-10 km) cu localitatile:
Jebel, Voiteg, Opatita, Birda, Berecuta, Manastire, Sipet, Liebling, Conac Iosif.

DSVSA Timis va lua toate masurile care se impun, uciderea pasarilor din zona contaminata si dezinfectarea gospodariei si supravegherea celor din localitatile invecinate, unde oamenii nu trebuie sa isi lase libere gainile, ratele, gastele si curcile si sa aiba grija sa nu intre in contact cu rozatoare.

Boala nu afecteaza oamenii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Wtf?!
  Acu au luat-o cu gainile?
  N-ai cum. Am innebunit de tot? Pesta porcina, bifat. Gripa aviara, bifat. Covid, bifat.
  Ce mai urmeaza?

  • bil geitz recomanda carnea sintetica

 2. Ăștia nu se mai opresc. Au luat porcii oamenilor acum le iau păsările, ne-au luat libertatea de mișcare, de exprimare și cu măștile astea ne-au luat și aerul, care mai nou este foarte scump dacă ai curaj să-l inspiri fără masca, vedeți amenzile. Și tot nu înțeleg de ce unii sunt asa de orbi și le susțin mascarada asta ordinară…..