Noutati :

Grigore Trif, candidat PRM la Primaria Timisoara: Nimic nu e jucat pana in 10 iunie 2012, ora 21.00

6 iunie, 2012 - 11:20 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
0

I)  Campania electorală este aproape gata , ne puteţi spune ceva despre şansele dvs.?

R)   Un singur lucru îl ştiu sigur încă de la începutul campaniei că sunt şanse, altfel nu aş fi intrat în această campanie.Cât de mari sau cât de mici sunt ele , chiar nu ştiu. Am semnale contradictorii, normal cunoscuţii mă susţin , mă încurajează. Semnale destul de bune am primit din presă şi din partea oamenilor de afaceri după confruntarea de la CRAFT, dar ele s-au limitat le mesaje de apreciere. Susţinere efectivă mai puţin,sponsori zero.Bine,aici poate nu am manifetstat nici eu destulă dorinţă. Nu e neaparat orgoliu, e vorba şi de principii. Eu nu bat la uşa nimănui , uşa mea e deschisă, sunt un om deschis colaborării dar atât. Nu am depus jurământ de felonie în faţa nimănui, nu am obligaţii şi nici partis priuri. Dacă ar fi să mă uit la jumătatea plină a paharului s-ar referi la prestaţiile destul de apreciate la posturile TV, în media scrisă şi în puţinele confruntări directe de care am avut parte.
Există şi jumătatea goală a paharului, dar şi aici încerc să fiu realist. Efectiv nu mă sperie sondajele apărute pe diverse canale media. Sunt atât de contradictorii încât oricine işi dă seama că sunt făcute doar spre lauda celui care a plătit.Poate ar trebui mai multă responsabilizare a celor care fac şi publică asemenea sondaje.Orice O.N.G execută în această perioadă sondaje la comandă singura diferenţă fiind preţul plătit.Se încearcă influenţarea electoratului. Nu mă interesează acest mod de abordare , nu-l voi folosi niciodată.Cei care plătesc aşa ceva se îmbată cu apă chioară, eu nu mă îmbăt nici cu vin. Totuşi e un joc meschin , se urmăreşte ca exact electoratul cel mai năpăstuit să nu meargă la vot. Oamenii sunt dezinformaţi , au senzaţia că jocurile sunt făcute , că ei sunt prea mici să schimbe ceva. Eu m-am adresat cu preponderenţă acestui electorat şi într-adevăr e greu să-i mai convingi că schimbarea adevărată e posibilă.Nu am suficiente mijloace materiale pentru a arăta câtă minciună şi dezinformare se ascund în cifrele sondajelor. Dar am o echipă de consilieri care prin valoarea lor profesională şi umană vor surmonta acest handicap.

     I) Mai sunt 3 zile de campanie, nu se îngraşă porcul în ajun, dar poate mai  aveţi ceva acţiuni, eventual surprize de ultim moment….

R)   Nu cred că e loc de mari surprize dar sunt sigur că cea mai mare parte a electoratului timişorean este încă indecisă.Voi încerca să valorific la maximum ultimele apariţi în media locală. Joi 7 iunie va avea loc o ultimă confruntare între contracandidaţi organizată de ,, Coaliţia 52” în sala Europa a C.C.I.A.T Timiş. Fiind transmisă de toată media locală, această ultimă întâlnire poate adăuga sau scădea procente în dreptul fiecărui competitor. Nu cred că cineva se mai poate ascunde şi în ultimul ceas.Timişorenii ne vor vedea umăr la umăr şi sper să voteze aşa cum cred ei că e mai bine.Suntem în anul Olimpiadei: SĂ CÂŞTIGE CEL MAI BUN.
În rest voi continua în acelaşi mod,poate puţin agresiv dar sincer.
De fapt nici nu a fost agresivitate , a fost doar o abordare directă , sper că        timişorenii apreciază asta. Eu nu mă ascund după nimeni, nu mă cantonez în şabloane, am curajul răspunderii şi a confruntării directe. Falsa abordare , că un asemenea comportament nu foloseşte nimănui , este marota  celor laşi, a celor care au multe de ascuns. De ce să nu le spunem adevărul în faţă, oamenilor , de ce să nu ne cunoască în totalitate? Cei care au greşit au şansa corecţiei , dar cineva trebuie să le spună asta, să-i tragă de mânecă. Oamenii de rând au această ocazie doar o dată la patru ani. Aşa zişii mari favoriţi au vrut să ducă lupta doar pe terenul lor, au clamat o campanie fără atacuri la persoană. Dar ce campanie e asta? Iar să tăcem toţi, să le ascultăm monologurile , să plângem în barbă alături de ei? S-au ascuns de confruntări directe dar au expus hectare de bannere şi postere! Asta nu este agresivitate? Nu e lipsă de bun simţ? Să te prezinţi alegătorilor doar din poze retuşate , este un gest de dispreţ la adresa lor.
SPER CA TOŢI SĂ PRIMIM CE MERITĂM ÎN 10 IUNIE.

I) Regrete sau neîmpliniri din această campanie aveţi?

R)  Da dar puţine, sper să nu apară după campanie.Adică sper un scor corect , pe măsura eforturilor pe care alături de echipa mea le-am făcut. Sigur mi-aş fi dorit o campanie mai amplă, mai elaborată.Nu pot invoca la nesfărşit handicapul material, ştiam în ce mă bag, pe ce resurse mă bazez. Cât am greşit –câ în mod sigur am făcut-o pe alocuri- se va vedea la vot.  Dar am satisfacţia respectării cuvântului dat. Dacă vă amintiţi , la începutul campaniei am promis un alt fel de candidat. Atipic dar, raportat la adevăratele valori şi cerinţe actuale ale oraşului . Am încercat să-mi fundamentez fiecare idee, să mă bazez pe calculul economic atunci când am făcut promisiuni. În primul rând m-am convins pe mine, prin calcule, că se poate apoi am adus ideile în public.Meseria de economist, experienţa în domeniu, mă obligă la acribie , la eliminarea superficialităţii. Şi un copil e pedepsit când minte, oamenii mari de ce ar scăpa? Chiar dacă pierd am satisfacţia unui comportament liniar curajos, fără compromisuri şi fără promisiuni deşănţate. Oricum timişorenii care m-au văzut se vor gândi poate acum  şi la viitoarele alegeri dacă  acesta nu e un model mai viabil decât cele prea des întâlnite. Trebuie să ieşim din tipare , mai ales că cei care le-au impus au adus Timişoara în sitauţia asta . N-am să renunţ la principiul veridicităţii niciodată. Dacă ies doar consilier , vă asigur că împreună cu echipa vom fi şi acolo ceva deosebit. Nu va trece de mine nici un proiect nefundamentat. Şi îi vom învăţa pe consilieri  vechi că un buget se construieşte pe baze sociale, cu cifre, nu cu vise şi mai ales că el se cheltuieşte cu chibzuială şi responsabilitate.
Sorţii au hărăzit ca echipa mea şi cu mine să fim pe poziţia a 7a a buletinului de vot. Voi fi GARANTUL respectării celei de-a 7a porunci.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...