Noutati :

Greva in toate spitalele din Timis. In aceasta dimineata personalul medical asigura doar urgentele, timp de 2 ore

25 noiembrie, 2013 - 07:06 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
1

UPDATE: Directorul Spitalului Judetean Timisoara, Iulius Juganaru a declarat ca daca va constata ilegalitati in desfasurarea grevei, va lua masurile ce se impun, facand referire la blocarea usilor din unitatea medicala.

Daca voi constata ilegalitati o sa iau masurile care se impun. Greva a fost organizata de SANITAS, cred ca a fost conform legii. Stiu ca aceasta greva a fost generata de contractul colectiv de munca. In principiu s-a respectat aceasta greva, fara sa fie afectata activitatea de urgenta. A fost blocata activitatea medicala pentru pacientii care veneau la consult. La urgente s-a lucrat in mod normal„, a spus Juganaru.

_______________________

UPDATE: La greva de avertisment au participat sindicalistii de la Spitalul Judetean, Maternitatea Bega, Clinica de Balneofizioterapie, ASCAR, clinicile de maxilo faciale, dermatologie si oftalmologie, Clinicile Noi, Spitalul de Copii, Institutul de Boli Cardiovasculare, precum si spitalele din Lugoj, Faget, Sanicolau si Gataia. Dintre unitatile spitalicesti din judet doar angajatii Spitalului de Psihiatrie din Jebel nu s-au raliat protestului, din cauza regimului special in care se afla o parte dintre pacienti si a necesitatii asigurarii securitatii acestora.

Conform liderilor sindicatului SANITAS, pe toata durata protestului nu s-au inregistrat incidente deosebite,  cei mai multi pacienti aratandu-se intelegatori fata de situatia in care a ajuns personalul medical si de actinea revendicativa.

La nivel national, daca revendicarile nu vor fi solutionate in timp util, sindicatul SANITAS a anuntat intrarea in greva generala dar acesteia nu i se vor alatura si sindicalistii timiseni.

_________________________

UPDATE: La Spitalul Judetean Timisoara, pacientii nu au fost lasati sa intre in spital, pe perioada grevei. Unii au inteles situatia si au facut cale intoarsa, in timp ce altii au incercat sa forteze usile de la intrare. Pe una dintre usile spitalului a fost proptit un banner pe care scria cu litere rosii „Greva”.

Mai multi asistenti s-au adunat la intrarea in spital, pe hol, avand pancarde pe care scrisesera revendicarile.

In Spitalul Judetean Timisoara sunt angajate 2.600 de persoane, peste o mie dintre acestea fac parte din Sindicatul SANITAS Timis.

________________

 

TIMISOARA. Timp de doua ore, personalul medical afiliat sindicatului SANITAS va fi in greva de avertisment, in toate unitatile medicale din judetul Timis. Daca revendicarile nu vor fi solutionate, urmeaza greva generala.

Intre 8.00 si 10.00 cadrele medicale vor intrerupe lucrul, urmand sa fie asigurate doar urgentele si activitatile care se pot derula prin participarea celor 30% din personal care, conform legii, trebuie sa-si continue munca. Activitatea din spitale si cabinete medicale va reintra in normal dupa ora 10.00.

„In spitalele timisene, vor participa la greva toate categoriile de personal, mai putin cele implicate in activitatea sectiilor de urgente si din maternitati, pentru ca nu se pune problema sa riscam viata pacientilor. Dupa doua ore, activitatea va reintra in normal” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Livius Carstea, lider de sindicat Sanitas, filiala Timis.

Greva personalului medical se desfasoara la nivel national, in toate spitalele din Romania.

„Avand in vedere stadiul incipient al discuţiilor precum şi inexistenţa la acest moment a unor rezultate concrete, Federatia SANITAS din Romania continua derularea actiunilor revendicative conform calendarului aprobat de Consiliul National” se arata intr-un comunicat al Federatiei SANITAS.

Luni dupa amiaza va avea loc o noua intalnire intre reprezentantii tuturor confederatiilor sindicale din sanatate si reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru negocierea contractelor colective de munca.

In 28 noiembrie e programata greva generala in Sanatate

Daca revendicarile personalului medical, printre care alocarea a minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, nu vor fi rezolvate, in data de 28 noiembrie va fi declansata greva generala, pe termen nelimitat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. M-am saturat de sistemul de sanatate din tara asta.Nu mai vreau sa cotizez la sistemul asta.Nu mai vreau sa platesc luna de luna si cand am nevoie de ceva sa mai fiu obligata sa scot banii din buzunar.Vreau sa-mi aleg unde sa platesc,nu sa fiu mereu obligata sa cotizez pe la toate institutiile de kkt din tara care nu-s bune decat la strans bani si la dat servicii ioc.Statul stie numai sa adune OBLIGATORIU tot felul de taxe si impozite dar nu ofera nimic la schimb .Stati in greva pana v-oi chema eu la lucru.