Noutati :

Greva in mai multe spitale din Timisoara si din judet

7 mai, 2018 - 10:20 AM
Autor: Carla Chiu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Angajatii din sanatate sunt in greva, luni dimineata, au intrerupt activitatea in spitale din Timisoara, dar si din judet, asigurand doar urgentele.

Greva de avertisment este de 2 ore, intre 9.00 si 11.00, dupa care programul va reveni la normal. Nemultumirile sunt legate si de aceasta data de salarii, dupa ce unor categorii de angajati ai unitatilor medicale le-au scazut veniturile cu 500 pana la 1.100 de lei, dupa taiarea unor sporuri.

Sindicalistii de la Sanitas reclama scaderea considerabila a veniturilor si cer eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizarii bugetare, plafon care limiteaza acordarea sporurilor din noul Regulament, o posibila solutie avansata fiind excluderea din limita celor 30 de procente a plaţii suplimentare pentru zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale, precum si a platii suplimentare pentru garzi.

Federaţia SANITAS a cerut acordarea cresterilor salariale pentru tot personalul din sanatate si asistenta sociala, precum si negocierea si semnarea Contractelor colective de munca la nivelul celor doua sectoare de activitate, revendicari cu care a declansat programul de proteste.

‘Astazi este planificata greva de avertisment la Spitalul Judetean, la Spitalul Municipal, la Spitalul de Copii la Gataia, la Jimbolia, la toate unitatile noastre. Nemultumirile sunt legate de articolul 25 din Legea salarizarii care plafoneaza sporurile in cuantum de 30% la nivel de unitati. Alta este ca chimistii. biologii, farmacistii, biochimistii infirmierele, brancardierii, personalul tehnico-enonomico-administrativ nu sunt cuprinsi in grila de salarizare, sunt cuprinsi doar medicii, ceea ce nu este totul. Echipa medicala este formata din medic, asistent, dar si ceilalti angajati’, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Livius Cartea, presedintele Sanitas filiala Timis.

Atat la Spitalul Judetean Timisoara, cat si la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Padurea Verde sau la Municipal, angajatii au iesit in strada sau in curtile unitatilor medicale.

Greva de avertisment de luni are loc simultan in mai multe spitale din tara.

Sindicalistii urmeaza sa poate discutii la Bucuresti, la Guvern unde spera ca solicitarile lor sa fie rezolvate. In caz contrar, angajatii din sistemul medical sunt hotarati sa intre, pe 11 mai, in greva generala.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...