Greva in invatamant. Sindicalistii anunta proteste, nemultumiti de salarii si finantarea educatiei

Salariatii din invatamant care sunt membri de sindicat vor intra in greva de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, anunta Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”.

CITESTE SI: Baie la copca langa Timisoara. Aproximativ 20 de temerari s-au avantat in apele reci ca gheata. Imaginile distractiei la 0 grade Celsius. Video

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” – organizatii reprezentative la nivel de sector de activitate invatamant preuniversitar – au hotarat, in baza rezultatelor referendumului desfasurat in perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declansarea grevei de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu incetarea lucrului in unitatile si institutiile de invatamant unde exista membri de sindicat ai F.S.E. „Spiru Haret” si F.S.L.I., in intervalul orar 11:00-13:00„, anunta sindicatele, citate de Ziare.com.

Protestul membrilor celor doua sindicate vine in contextul nemultumirile legate de salarii, de nealocarea a 6% din PIB pentru finantarea invatamantului, neacordarea de sporuri salariale si neplata orelor suplimentare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...