Greu de mutat. Inspectoratul Scolar ramane in centru, la Timisoara, cel putin inca 2 ani

TIMISOARA. Epopeea mutarii Inspectoratului Scolar Timis la fostul liceu Agricol continua.

CITESTE SI: In premiera in Timisoara se amenajeaza un loc in care vor fi ingrijiti timisoreni aflati pe patul de moarte, de care familiile nu se pot ocupa. Vom avea primul centru de ingrijiri paliative de stat 

Dupa ani intregi de cand a fost anuntata intentia de a muta institutia din centrul orasului, pana acum nu s-a miscat niciun deget. Iar asta pentru ca Ministerul Educatiei nu a alocat bani pentru lucrarile necesare.

„E greu de precizat cand se muta Inspectoratul Scolar. Suntem doar in posesia unui proiect despre cum ar trebui sa arate spatiul in care noi ne mutam. Deocamdata, asteptam de la Ministerul Educatiei, nu stim daca mai prindem finantare pe ultima luna a acestui an, dar nu am avea ce sa facem cu ea, drept urmare, asteptam sa fim cuprinsi pe bugetul din 2019, astfel incat sa putem scoate la licitatie partea de reabilitare a cladirii si poate, cu voia lui Dumnezeu, sa spunem ca pe finalul anului 2019 sau in 2020, cei care lucreaza la Inspectoratul Scolar sa ocupe un alt spatiu”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Aura Danielescu, inspectorul general al ISJ Timis.

Intre timp, a fost deja prezentat proiectul constructiei care urmeaza sa fie ridicata pe locul unde se afla acum Ispectoratul Scolar si fostul Liceu de Arte. Iar data la care vor incepe efectiv lucrarile nu a fost anuntata inca.

” Pana atunci, speram ca vom fi tot aici, in centru. Nu stim exact care este intentia proprietarului cladirii pe anii 2020-2021, sunt niste ani care ne aduc emotii si noua, pentru ca e o cladire in centrul Timisoarei si se poate intampla ca ei sa nu mai aiba atat de mare deschidere fata de noi, ca si pana acum. Speram totusi sa aiba intelegere”, a compeletat pentru opiniatimisoarei.ro inspectorul general.

Pentru ca Inspecoratul Scolar Timis sa se poata muta in cladirea fostului Liceu Agricol este nevoie de recompartimentarea salilor de clase, pentru ca spatiile sa corespunda actualelor nevoi, si reabilitarea cladirii.

Locul in care a functionat Liceul Tehnologic Agricol Petru Botis din Calea Aradului are o suprafata de 31.312 mp, si a apartinut municipalitatii pana in urma cu aproape 2 ani.

Aici se afla mai multe imobile, iar intr-unul dintre ele, in care functiona liceul, de 4.314 mp se vor muta ISJ Timis si Casa Corpului Didactic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu am inteles de ce mai trebuie sa existe acesta institutie TOTAL inutila o fosila a regimului comunist in care sunt angajati numai politruci si nulitati .

  2. Cand am citit titlul articolului m-am gandit exact la acest lucru pe care l-ai spus si tu. Inspectoratele sunt o gaura in care se baga bani si nu fac nimic. Sunt perfect de acord cu concluziile tale. In plus vreau sa spun ca aceste inspectorate au fost „sursa de coruptie ” din invatamantul preuniversitar. Intrarea in Timisoara era aproape imposibila daca nu faceai parte din nomenclatura comunista. Pe langa astia se mai strecurau si cei dispusi sa-si cumpere posturile. Banii investiti trebuiau recuperati. Apoi, dupa 1990, negotul cu posturi s-a liberalizat si se perpetueaza pana nu v-or fi eliminate aceste cancere ale societatii romanesti. Nu sunt singurele.

  3. Anonim, tu esti prof, ii inveti pe copii si scrii „v-or”?

  4. Dinu tu lucrezi in Inspectoratul Scolar ?

  5. O instituție aproape inutilă, care cheltuie o sumă uriașă de bani pentru salarii , foarte mari , pentru utilități, chirie etc , efectiv sînt niște plimbatori de hîrtii între parter si etaj si invers , si intre ministerul de resort , transmițînd apoi la școli, ce am scris mai sus este intr un registru foarte politicos , nu vreau sa intru in amanunte , totuși poate ar trebui sa existe o entitate gen acest inspectorat , dar redus ca personal de cel putin 15 ori , care sa se ocupe de concursurile de ocupare a posturilor , dar , o singură entitate pentru mai multe județe , bineînțeles că niciodată nu va fi asa , va rămîne în continuare o gaură neagră , unde se vor cheltui bani care teoretic ar putea fi alocați în alte direcții, în condițiile în care de 30 de ani se tot reduce numărul de elevi , de clase , apar spatii disponibile în,, n ,, școli , au continuat să plătească chirie , o chirie uriașă,an de an , se vede ca numai in buricul tîrgului poate funcționa aceasta institutie , cred ca in Calea Aradului vor tusi mult pînă se vor acomoda , iar despre situația învățămîntului preuniversitar , este bine cunoscută , un șir lung de tot de ,, succesori,, , cu foarte puține excepții .