Noutati :

Greseala strigatoare la cer! Elev olimpic din Baia Mare, picat la Bacalaureat dintr-o eroare: i-au pus 2 in loc de 9

5 iulie, 2011 - 05:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

BAIA MARE. Un olimpic baimarean, admis deja la Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, absolvent al Colegiului Gheorghe Sincai, a fost respins cu nota 2,20 tocmai la fizica, materie la care a castigat numeroase concursuri scolare. Dintr-o eroare a comisiei de corectare. Tot „o greseala” asemanatoare a pus pe jar si alte doua familii ale caror copii au terminat Liceul Gheorghe Sincai.

Elevul de la Colegiul Gheorghe Sincai nu si-a facut prea multe probleme pentru bacalaureat. inca din primavara a fost admis la facultate, iar examenul de acum trebuia sa fie doar o formalitate pentru el. In ziua afisarii rezultatelor s-a trezit ultimul pe lista, iar in dreptul numelui sau era inscris cuvantul “respins”, potrivit emaramures.ro.

Elevul a depus contestatie. La scurt timp, a fost sunat de catre conducerea liceului, care aflase de la comisia de corectare ca s-a facut o eroare la trecerea notei de pe lucrare pe procesul-verbal. Cineva din comisie a trecut in loc de 9.20, cu cat i-a fost notata lucrarea la fizica, doar 2.20.

„in momentul in care s-a trecut notele de pe lucrare in catalog s-a strecurat eroarea. I s-a dictat 9,20 si cel care a trecut in catalog a inteles 2,2, probabil fiind intr-o succesiune de note mici de 2 si efectiv a fost o eroare umana generata de faptul ca era tarziu, s-a lucrat mult, sub stres. Nu a dorit nimeni  sa-l dezavantajeze pe elev, a fost o eroare umana.  Am dispus sa se verifice toate lucrarile, adica corespondenta dintre nota de pe lucrare si cea din catalog”, a declarat pentru realitatea.net, Filip Pavel, purtatorul de cuvant al Inspectoratului scolar Maramures.

Comisia a decis sa verifice toate lucrarile din centrul de examinare si au descoperit alte doua cazuri. Elevii  aveau note mai mari pe lucrari decat cele afisate.

„Am verificat toate lucrarile. Trei situatii au fost, trei candidati. I-am descoperi odata cu cazul sesizat „, a spus purtatorul de cuvant al inspectorului scolar.

Inspectoratul scolar nu va dispune niciun fel de sanctiuni.

„Fiind o eroare umana nu merita sa primeasca nici sanctiuni. Nu au dorit acest lucru, a fost accidental. Din acest eveniment toata lumea trage concluzii, toti membrii comisiei trag invataminte. Meteodologie prevede sanctiuni pentru cei care permit fraudarea examenului, nu spune nimic de erori neintentionate care se produc. Nu merita sa fie sanctionat pentru o eroare umana”, a adaugat Filip Pavel, purtatorul de cuvant al Inspectoratului scolar Maramures.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...