Noutati :

Grecii, obligati sa lucreze 6 zile pe saptamana, la cererea UE si FMI?

5 septembrie, 2012 - 05:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Creditorii Greciei sugereaza masuri drastice pentru salvarea statului elen. Una dintre ele se refera la cresterea de la 5 la 6 a numarului maxim de zile ce pot fi lucrate intr-o saptamana.

Este una dintre cele cateva propuneri neoficiale pentru liberalizarea pietei muncii si majorarea contributiilor la bugetul de stat. Aceste propuneri nu au fost incluse in documentul original semnat de Grecia cu acesti creditori – FMI si UE fiind cei mai importanti dintre acestia -, insa ar putea fi prevazute intr-un nou acord.

Inspectori UE, FMI si ai Bancii Centrale Europene vor vizita Grecia in aceasta saptamana. Raportul lor, care va fi publicat in octombrie, va stabili daca statul elen va primi urmatoarea transa a imprumutului. Valoarea acestei transe este de 31,5 mliarde de euro, bani de care Grecia are nevoie pentru a-si stinge o parte dintre datorii.

Printre masurile impuse de UE, FMI si Banca Centrala Europeana pentru liberalizarea pietei muncii din Grecia se numara:

– introducerea unui salariu minim legal

– ture de lucru flexibile

– numarul maxim de ore lucrate intr-o zi sa fie de 13 (minimum 11 ore de relaxare).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...