Grecia, precizari dupa anuntul Ministerului de Externe din Romania, potrivit caruia toti cei care intra cu masina in tara vor fi testati pentru COVID. Turistii vor fi testati in continuare aleatoriu, ca pana acum

Confuzia generata miercuri seara, privind testarea obligatorie a tuturor persoanelor care intra in Grecia, a fost din cauza unei greseli de traducere transmisa de Ambasada Romaniei din Atena catre MAE, sustin surse din minister, pentru Digi24.ro.

In urma acestei comunicari, purtatorul de cuvant al MAE a declarat, la Digi24, ca toti romanii, indiferent daca sunt vaccinati, vor fi testati obligatoriu la intrarea in Grecia. Joi dimineata, Ambasada Greciei la Bucuresti a transmis ca nu s-au schimbat conditiile de intare in tara, iar testarea este aleatorie.

Urmeaza ca MAE sa transmita o comunicare oficiala, dupa ce inclusiv pe pagina de internet a ministerului a aparut informatia gresita potrivit careia toate persoanele care intra in Grecia sunt testate obligatoriu.

MAE a transmis cetatenilor romani o atentionare prin care ii informa pe acestia ca la toate punctele de frontiera a fost introdusa obligativitatea testarii a persoanelor care intra pe teritoriu elen. La solicitarea Digi24, Ambasada Greciei la Bucuresti a comunicat ca regulile de intrare in Grecia nu s-au modificat.

Purtatoarea de cuvant a MAE a anuntat miercuri seara ca Grecia impune noi reguli pentru turistii care vor sa intre pe teritoriul elen, iar toti cei care intra in tara pe cale terestra urmeaza sa fie testati la Covid-19, indiferent daca au fost vaccinati sau au trecut prin boala, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta in carantina 10 zile daca nu sunt vaccinati si 7 daca sunt vaccinati.

Testarea la punctele de trecere a granitei se va face aleatoriu, ca pana acum”, au precizat reprezentantii Ambasadei Greciei pentru Digi24.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.