Noutati :

Grecia fierbe: Atena, paralizata complet de greve. Transportul in comun nu mai exista, tot orasul protesteaza

28 septembrie, 2011 - 12:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

A treia zi de greva la Atena! Capitala Greciei era complet paralizata de protestele care afecteaza inclusiv transportul in comun, ca raspuns la inasprirea normelor in vigoare, in timp ce pensionarii, functionarii primariilor si taximetristii organizeaza manifestatii.

In centrul orasului anormal de gol, sute de pensionari au defilat pana la Ministerul Finantelor, protestand fata de o noua serie de masuri fiscale, intre care o taxa imobiliara adoptata marti seara de Parlament si taieri suplimentare ale pensiilor de peste 1.200 de euro. Ei au ars formularele fiscale in fata ministerului.

Pentru a treia zi consecutiv, marile artere care deservesc capitala sunt din nou afectate de ambuteiaje, in absenta oricarui mijloc de transport in comun si a taxiurilor.

Proprietarii acestora, care au inceput o greva de 48 de ore impotriva unei suprimari a reglementarii profesiei lor, intentioneaza sa se reuneasca in fata Ministerului Transporturilor, pe unul dintre principalele bulevarde din Atena.
Atena

Angajatii municipali care denunta concedierile din sectorul public au anuntat, la randul lor, ca vor „ocupa” sediile municipale, in timp ce agentii fiscali si vamali, care protesteaza fata de taierea primelor care le asigura venituri superioare celor ale altor functionari publici, vor incheia o greva de 48 de ore.

Aceste miscari sectoriale, aproape zilnice de mai multe saptamani, constituie o riposta fata de o noua inasprirea masurilor de austeritate impuse Greciei din 2010.

Sindicatele si initiatorii manifestantiilor „indignatilor” au esuat pana in prezent sa mobilizeze multe persoane, inaintea unei greve generale prevazute la 19 octombrie in sectoarele public si privat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...