Noutati :

Grea lovitura pentru un lant de supermarketuri din Romania: Retrage toata apa minerala de pe rafturi

6 mai, 2014 - 11:20 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Controalele celor de la Protectia Consumatorului au dus la o masura radicala intr-un lant de supermarketuri din Romania. S-a decis retragerea de pe rafturi a apei minerale care se comercializa.


Aproape 150.000 de litri de apa minerala au fost retrasi de pe piata dupa controale ANPC la care inspectorii au constatat ca un lant de magazine comercializeaza apa minerala imbuteliata dintr-un izvor care nu se afla pe lista Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale.

Motivul pentru scoaterea apei  din pravaliile Lidl a fost etichetarea gresita privind descrierea sursei de imbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiza puse la dispozitie de producator, ca apa minerala Saguaro de 2L nu prezinta probleme de calitate. Responsabil pentru informatiile continute de eticheta si procesul efectiv de etichetare este producatorul. Acesta din urma a declarat ca va remedia in cel mai scurt timp cu reprezentantii ANPC neconcordantele informatiilor continute de eticheta.

Retailerul arata ca apa minerala Saguaro este furnizata de unul dintre primii trei productori de apa minerala din Romania.

„Dupa remedierea neconcordantelor privind etichetarea, apa minerala Saguaro de 2L de la respectivul producator se va regasi spre vanzare in toate magazinele”, mai spun reprezentantii lantului de magazine.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Marius Dunca, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca in urma unei sesizari venite din partea „unui consumator”, inspectorii au descoperit ca un lant de magazine avea la vanzare apa minerala provenita din izvorul F4 Rosu, care nu se afla pe lista apelor minerale destinate comercializarii.

in urma controalelor, reprezentantii ANPC au dispus retragerea de la vanzare a 101.160 de litri, dupa care reprezentantii retelei de magazine au scos de pe rafturi, din proprie initiativa, alti 45.000 de litri de apa minerala.

Conform ANPC, nu exista indicii potrivit carora apa respectiva ar fi improprie pentru consumul uman.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...