Noutati :

Gratis cu RATT pentru elevii de liceu din Timisoara? Consilierii locali vor decide daca liceenii vor circula fara bilet cu mijloacele de transport in comun

16 mai, 2011 - 01:36 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Liceenii din Timisoara ar putea circula gratis cu tramvaiele si autobuzele din oras. Decizia o vor lua alesii municipali in urmatoarea sedinta ordinara. Primarul nu sustine ideea!

Initiativa ii apartine consilierului local PNL Petru Ehegartner, care vrea sa le acorde gratuitate la transportul public local tuturor elevilor de liceu care frecventeaza institutiile de invatamant din Timisoara pe anul 2011, dar numai cu respectarea unor conditii prevazute in protocolul de acordare a facilitatilor la transportul public de persoane prin curse regulate aprobat deja de Consiliul Local.

„In municipiul Timisoara sunt inregistrati aproximativ 16.000 de elevi din ciclul liceal care frecventeaza institutiile de invatamant locale, fiind singura categorie de persoane din structurile de invatamant preuniversitar care nu beneficiaza de gratuitate la transportul public”, spune Ehegartner in expunerea de motive atasata proiectului de hotarare.

Consilierul PNL este de parere ca si liceenii merita sa circule fara bilet, asa cum o fac prescolarii si elevii ciclului primar si gimnazial, mai ales ca ei nu sunt inca inscrisi in campul muncii.

In prezent, liceeni isi pot face abonamente RATT la jumatate de pret, reducerea fiind asigurata de Primaria Timisoarei inca de acum cativa ani.

Primarul Gheorghe Ciuhandu sprijina initiativa, dar incepand cu anul 2012

Intr-un alt document atasat proiectului de hotarare, semnat de primarul Timsoarei si de seful Directiei Tehnice, Culita Chis, cei doi ii dau de inteles alesului PNL Petru Ehegartner ca nu sunt de acord cu propunerea pe care a facut-o.

„Daca Ministerul Invatamantului si-ar onora obligatiile legale, toti elevii care frecventeaza institutiile de invatamant din Municipiul Timisoara ar avea gratuitate la transportul in comun. In urma analizelor financiare efectuate, s-a constatat faptul ca pentru acordarea gratuitatii propuse este necesara suplimentarea bugetului local pe anul 2011 cu suma de 10,7 milioane de lei. Reamintim ca, Consiliul Local al Municipiului Timisoara acorda facilitate elevilor la transportul in comun inca din anul 2003. Sprijinim aceasta initiativa incepand cu anul 2012”, explica Ciuhandu faptul ca nu e de acord ca liceeni sa circule fara bilet in acest an.

Ultimul cuvant le va apartine insa consilierilor locali, care vor decide in urmatoarea sedinta de plen daca elevii de liceu din Timisoara vor trebui sau nu sa-si faca biletul pe tramvaie si autobuze in acest an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. daca venea propunerea asta de la pesedi era ceva normal. liberalii insa sunt din pacate din ce in ce mai departe de ideile ..liberale. incep sa devina socialisti.