Noutati :

Gratis cu RATT: cati timisoreni ‘defavorizati’ au cerut abonamente gratuite, pana la mijlocul lunii ianuarie?

16 decembrie, 2013 - 08:16 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Mii de timisoreni au cerut adeverinte de serviciu pentru a circula gratuit cu RATT, in urma hotararii de consiliu local aprobata in urma cu mai multe zile de alesii locali. Potrivit sefului regiei, sunt si calatori noi printre acestia, care pana acum nu au avut carduri RATT.

Peste 3.000 de timisoreni au fost asadar la chioscurile RATT cu adeverinte de serviciu pentru a beneficia de gratuitate. Nici 1.000 nu sunt noi. Oricum, cei care au stat la cozi sa circule gratis cu tramvaiele si abonamentele sunt considerate persoane „defavorizate”, conform HCL.

„Pe trei zile, au fost eliberate 3.118 abonamente, din care 700 si ceva sunt calatori noi pentru noi. Pentru noi este foarte important lucrul acesta, ca am mai venit 700 din zona frauduloasa sau din zona cealalta care si-au lasat masinile acasa si au vrut sa vina cu transportul public”, a apreciat Ioan Goia, directorul RATT.

Cine beneficiaza de gratuitate? Defavorizatii…

Initial, primarul Nicolae Robu a anuntat gratuitate pentru toti calatorii. Nu s-a putut da insa, asadar s-a dat dupa un plafon social, pentru o „categorie defavorizata”.

„S-a dat pentru o categorie considerata defavorizata, conform Legii 92 a transportului public, care s-a fixat la un nivel de venit brut lunar de 2.000 de lei. Consiliul local a stabilit (n.r. – cei cu venituri sub 2.000 de lei sunt defavorizati). Daca ne gandim bine la toate facilitatile acordate, categoriile defavorizate pe Legea 92 au fost bine stabilite prin lege – pensionari, studenti si asa mai departe… Asa ca si aceasta categorie cu venituri sub 2.000 de lei… putea sa fie plafonul sub 3.000, sub 1.500. L-au stabilit cei din consiliul local”, a explicat Goia.

Intrebat daca este posibila o eventuala gratuitate pentru toti calatorii, Ioan Goia a raspuns ca este posibil orice, dar doar conform legii. Asta da de inteles ca dorinta primarului ar fi imposibila.

„Conform legii este posibil orice. Si in Europa functioneaza. Depinde de politica tarifara a consiliului local. Daca considera ca aceasta clasa defavorizata legata de venitul mediu brut lunar castigat este un criteriu – da, se aplica acest criteriu. Daca se considera ca aceasta gratuitate poate fi extinsa, in diferite sensuri, totala sau cu aceste conditii de plafon de salariu, se poate orice. Noi stim sa ne incasam banii. Deocamdata consiliul local este in termen si isi plateste datoriile catre noi”, a mai spus seful RATT.

Timisorenii care au venituri sub 2.000 de lei, lunar, dar si buletin de Timisoara sau flotant, pot beneficia de gratuitate la RATT de la mijlocul lunii decembrie 2013 pana in 15 februarie 2014. Ei trebuie sa se prezinte insa cu adeverinta de venit la chioscurile RATT pentru a putea circula gratuit cu tramvaiele sau autobuzele regiei.

Primarul Nicolae Robu ar fi dorit gratuitate pentru toti timisorenii, insa legea nu permite, asa ca s-a decis sa se introduca un plafon, acordandu-se astfel gratuitate doar la „persoanele defavorizate”, spun specialistii din Primaria Timisoara, care castiga sub 2.000 de lei in fiecare luna.

CITESTE SI:

Prezentati adeverinta de salariu daca vreti sa circulati gratis cu RATT, la Timisoara, timp de o luna!

Gratis pe RATT doar cu buletin de Timisoara si numai cu venit sub 2.000 de lei, lunar. Cum dovedesc timisorenii cat castiga?

Absurditate marca Primaria Timisoara! Gratuitate pe RATT doar pentru timisorenii cu salariul sub 2000 de lei pe luna. Finantele: Noi nu dam veniturile oamenilor din baza de date!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. NIMENI nu scoate un cuvânt despre SOMERI. ACESTIA sunt cei mai DEFAVORIZATI in adevaratul sens al cuvântului, cu venituri cu mult sub salariul minim pe economie, venituri scazute dramatic in urma noii metodologii de calcul introdusa de guvernul Boc. ACESTORA ar trebui sa li se acorde aceasta GRATUITATE in mod PERMANAT. Se aude oare si pâna la Dl. Primar Robu?

  2. NIMENI nu scoate un cuvânt despre SOMERI. ACESTIA sunt cei mai DEFAVORIZATI in adevaratul sens al cuvântului, cu venituri cu mult sub salariul minim pe economie, venituri scazute dramatic in urma noii metodologii de calcul introdusa de guvernul Boc. ACESTORA ar trebui sa li se acorde aceasta GRATUITATE in mod PERMANENT. Se aude oare si pâna la Dl. Primar Robu?

  3. Jurnalisti de cacat.. de parca nu asa e normal. Cei cu salarii mici beneficiaza intotdeauna de unele gratuitati…

  4. „Timisorenii care au venituri sub 2.000 de lei, lunar, dar si buletin de Timisoara sau flotant, pot beneficia de gratuitate la RATT de la mijlocul lunii decembrie 2013 pana in 15 februarie 2014 ” Acum e pana in febr ? :)))