Opinia Timisoarei

Gramezi de pesti morti pe canalul Bega, nu departe de Timisoara. A fost montat un baraj plutitor care sa-i impiedice sa ajunga in Serbia. Video

TIMISOARA. O multime de pesti morti plutesc pe canalul Bega, nu departe de Timisoara. Stau marturie imaginile surprinse la ecluza de la Uivar trimise pe adresa redactiei de un cititor opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: Avem 8 tramvaie Bozankaya la Timisoara si niciunul pe traseu. STPT: Cel mai probabil in iunie vor fi toate in circulatie. Motivul pentru care stau inca in depou

Pesti de diferite marimi zac morti in vegetatie si au fost observati de biciclistii care au trecut prin zona.

Cei care au descoperit dezastrul au anuntat Garda de Mediu si reprezentantii Apelor Romane Banat.

Specialistii au descins la locul indicat si au prelevat probe, insa, spun ei, nu este vorba de poluare. De vina a fost furtuna de saptamana trecuta care a adus averse de ploaie insemnate.

Se intampla cand sunt ploi abundente, statia de epurare din zona nu face fata, iar toata apa pluviala este deversata direct in Bega. Se creeaza un mic soc pentru pestii din zona. O parte dintre pestii din aval de statie mor. O parte dintre ei au fost dusi de apa si au ajuns in zona Uivar. Stiam ca ne vom confrunta cu o astfel de situatie dupa furtuna de saptamana trecuta, iar la Sanmartinul Maghiar am montat un baraj plutitor sa nu ajunga pestii morti pana la sarbi. Ne-am temut ca ar putea fi mai grav, dar nu este. Nu e vorba de nicio poluare”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Ciocan Moisescu, director executiv al Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Exit mobile version