Gradinita, pe timp de vara, pentru copiii necajiti din Timisoara

TIMISOARA. Organizatia Salvati Copiii deschide usa gradinitei estivale pentru 600 de copii din medii sociale vulnerabile.

CITESTE SI: Aproape 100 de locuri de parcare din zona de sud in Timisoara. Se lucreaza din nou intre blocuri. Foto si video 

Astfel de gradinite vor fi deschise in mai multe scoli din tara, printre care si una la Timisoara.

In 2019, scolile care si-au deschis portile pentru programul gradinitelor estivale sunt: Scoala Gimnaziala nr. 127 din Bucuresti, Scoala Gimnaziala Prejmer /Brasov, Scoala Gimnaziala Vistea de Jos/ Brasov, Scoala Gimnaziala nr. 7 Resita/Caras- Severin, Scoala Gimnaziala nr. 31 Constanta si Scoala Gimnaziala nr. 1 Mangalia/ Constanta, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova/Dolj, Scoala Gimnaziala nr. 1 Lupeni si Centrul de zi Salvati Copiii Petrila/Hunedoara, Scoala Gimnaziala Ion Neculce Iasi, Scoala Gimnaziala Ion Chinezu / San’ Ana de Mures, Scoala Gimnaziala Bahnea si Scoala Gimnaziala Idiciu /Mures, Scoala Gimnaziala Gheorghe Ghica/Suceava, Scoala Gimnaziala nr. 1 si Scoala Gimnaziala nr. 25 Timisoara.

Datele furnizate de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale arata ca procentul copiilor cu varsta intre 3-5 ani inscrisi in invatamantul prescolar a fost de 81,9%, pentru anul scolar 2017-2018, cu o diferenta de peste 10 puncte procentuale intre mediul rural si urban, dar ingrijoratoare este discrepanta dintre rata oficiala de inscriere si procentul copiilor care participa efectiv la acest nivel esential al educatiei – doar 59,8% pentru anul 2017, conform datelor EU-SILC.

Dintre cei 1.000 de copii care au frecventat in 2018 gradinitele estivale, 90% au avut rezultate bune si foarte bune. In total, in cei 19 ani de gradinite estivale, peste 8.000 de copii au fost inclusi in programele gradinitelor estivale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...