Noutati :

Gradinita inchisa la Timisoara de DSP si amenda de 88.000. Alte doua unitati, sanctionate. Ce-au gasit inspectorii sanitari. Foto

28 februarie, 2022 - 12:45 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EVENIMENT
5

TIMISOARA. Inspectorii de Sanatate Publica au verificat doua gradinite si o cresa private din Timisoara in urma unor sesizari primite, iar controalele s-au lasat cu sanctiuni.

CITESTE SI: Romania este pregatita pentru cele mai negre scenarii. Anuntul ministrului de Interne Lucian Bode, dupa vizita la vama Siret 

In urma controalelor, s-au constatat incalcari ale normelor de igiena. Alimentele pentru copii erau tinute in conditii improprii, iar produsele pentru curatenie erau depozitate in bai.

In cazul unei gradinite s-a impus supendarea activitatii pana la remedierea deficientelor, dar s-a aplicat si o amenda de 88.000 de lei. O alta gradinita si o cresa au fost amendate cu suma de 80.000 de lei.

Cu aceasta ocazie s-au constatat abateri de la normele de igiena, nerespectarea circuitelor functionale si absenta autorizatiilor pe diverse planuri.
Drept urmare, unei unitati private i-a fost suspendata activitatea pana la remedierea deficientelor constatate, fiindu-i aplicate si sanctiuni contraventionale in valoare totala de 88.000 lei. Altor doua unitati cu acelasi profil de activitate li s-au intocmit sanctiuni contraventionale in cuantum de 80.000 lei, pentru neregulile constatate, cu acordarea unui termen de remediere de 30 de zile, urmat de recontrol. in conformitate cu legislatia in vigoare, in termen de 15 zile, unitatile in cauza pot achita jumatate din minimul amenzii aplicate„, transmit reprezentantii DSP Timis.

Reprezentantii DSP nu au dezvaluit numele gradinitelor si a cresei sanctionate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cunosc asemenea minciuni in care o doamna (vecină) de la Curtea de conturi a fost deranjată de mașinile parcate langa grădiniță și a trimis toate instituțiile statului să amendeze grădinița pe motive inventate. Abuz de putere! Jalnic! Mai ales DSP-ul care are timp de prostii!

  2. Nu știu despre ce grădiniță este vorba, dar știu cum fac poze cei de la DSP. Este foarte important dacă în încăperile fotografiate aveau sau nu acces copiii. Ceea ce îmi este clar, este faptul ca orice grădiniță privata este peste orice grădiniță de stat, unde DSP-ul nu amendează, nu brăzdează cu închiderea activității. În școlile din Timiș unde nu a fost căldură toată iarna nu au avut timp sa meargă?

  3. Nu știu despre ce grădiniță este vorba, dar știu cum fac poze cei de la DSP. Este foarte important dacă în încăperile fotografiate aveau sau nu acces copiii. Ceea ce îmi este clar, este faptul ca orice grădiniță privata este peste orice grădiniță de stat, unde DSP-ul nu amendează, nu bravează cu închiderea activității. În școlile din Timiș unde nu a fost căldură toată iarna nu au avut timp sa meargă?

  4. Nu este suficient ca totul s-a scumpit și ca este din ce in ce mai greu sa întreții o afacere, mai vine și DSP-ul și invitații sa dea amenzi și sa te închidă. 👏👏

  5. Și eu am avut pana anul acesta un restaurat in Timișoara, dar a trebuit sa închidem datorită doamnelor inspector de la DSP care au aplicat amenda de 40000 lei pentru un prosop textil aflat in baia din vestiarul angajaților. Oare cine in țara asta poate controla aceasta instituție plină de oameni nepregătiți. Ne aude, ne vede cineva?