Noutati :

Graba mare la inscrierile in clasa I la Timisoara! Doar in primele 3 zile, mai bine de jumatate dintre boboci erau deja inscrisi

8 martie, 2011 - 12:10 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: EDUCATIE
0

Ca sa isi ia o grija de pe cap, dar si sa-si stie prichindeii deja inscrisi la scoli bune din oras, parintii din Timisoara au dat fuga sa inainteze dosarele copiilor pentru clasa I.

In 3 martie au inceput inscrierile, iar pana luni, la ora 12.00 au fost inscrisi 1127 de copii, dintr-un total de aproximativ 2140 cati vor ajunge pentru prima oara pe bancile scolilor in aceasta toamna.

Parintii mai au la dispozitie mai bine de o luna si jumatate sa desavarseasca aceasta operatiune. pana in 5 mai.

In topul preferintelor parintiilor a fost Liceul Teoretic J. L. Calderon, unde nu mai e niciun loc. Exista o singura clasa, in care au fost inscrisi 25 de copii.

La Liceul Pedagogic “Carmen” Sylva s-au ocupat 75 de locuri din 100, iar la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” au fost ocupate jumatate din locurile care au fost puse la dispozitie.

Bataie mare pe locuri au fost si la scolile generale. La Sc. Generala 16 au fost ocupate 82 de locuri din 125, iar la Sc. Generala 19 “Avram Iancu” au fost ocupate 62 de locuri din 125.

Daca pana in 5 mai, ultima zi de inscrierei, exista copii care nu mai au loc la scoala de care apartin, cei care sunt veniti la cerere, din alte parti, vor trebui sa le cedeze locul celor care locuiesc in imprejurimi. “ Nu se vor da sanctionari sau amenzi pentru parinti. Singurele persoane care vor fi “trase de urechi”, vor fi directorii scolilor, care nu au dat intaietate copiilor din circumscriptia scolii”, spune Francisc Halas, inspector general adjunct.

Rata natalitatii creste de la an la an. Daca in 2004 au fost inregistrati 5800 de copii nou nascuti, in 2010 au fost 7046. In momentul de fata, in Timisoara sunt 2040 de elevi, in clasa I, in 86 de clase.

Pentru anul viitor sunt puse la dispozitie cu aproximativ 100 de locuri mai mult. “Daca dupa termenul limita in care se pot face inscrieri, vor mai fi copii care nu vor avea loc, clasele vor fi suprapopulate, insa nimeni nu va ramane pe dinafara”, mai adauga Francisc Halas, inspector general adjunct.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...