Graba mare! Ce se va intampla cu noul Spital de Copii la Timisoara pana la sfarsitul anului?

TIMISOARA. Zece milioane de lei a alocat Guvernul Romaniei anul trecut si anul acesta pentru construirea unui nou corp de cladire la Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara. O parte dintre acesti bani a venit si chiar a fost cheltuita, insa suma nu e deloc suficienta.

Primarul Nicolae Robu spune ca sunt sanse ca spitalul sa fie complet ridicat pana la prima zapada.

Am solicitat sa primim bani de la Guvern pentru acest spital. Imi doresc ca pana la venirea iernii sa reusim sa ridicam complet cladirea cea noua. Daca facem asta, eu voi fi multumit. Decontarile le facem cu bani de la guvern. 5 milioane lei au fost alocati de la bugetul national anul trecut, 5 milioane de lei, anul acesta. Nu stiu cati a venit pana acum. Au venit ceva bani, dar nu stiu cati”, a declarat Nicolae Robu.

Cladirea va avea 8.055 de metri patrati si un numar de 150 de paturi si costa aproape 40 de milioane de lei.

***

Noul corp de cladire va fi zugravit in doua culori: violet si verde

La nivelul demisolului se prevad: spatiile pentru prosectura, spatiile farmaciei, spatii de depozitare, spatiu pentru postul trafo. Farmacia şi prosectura vor avea ieşiri directe de la demisol spre curte.

La nivelul parterului se prevad urmatoarele functiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgente), acces principal in spital, sectie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.

La etajul 1 se amplaseaza policlinica şi laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creeaza legatura cu saloanele din Corpul de cladire C1 printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Pasarela leaga spatiile de circulatie din holul policlinicii propuse cu holul de circulatie de la saloanele din Corp C1 conform plansei Arh-06 plan etaj1 propus. Interventia pe corpul C1 va fi demolarea unui parapet de geam pentru a lega circulatia din pasarela catre hol.

La etajul 2 se amplaseaza blocul operator şi spatiile de terapie intensiva A.T.I.

La etajul 3 se amplaseaza saloanele de ortopedie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 4 se amplaseaza saloanele de chirurgie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 6 se amplaseaza cateva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, Sali de cursuri.

La nivelul terasei se amenajeaza un acces de pe casa de scara dintre axele A-B respectiv 16-17, si se va construi un spatiu tehnic necesar centralei termice. Terasa este circulabila, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilatie.

Pentru incalzirea cladirii spitalului se realizeaza o centrala termica noua, complet echipata şi automatizata, reprezentand nivelul tehnic al spitalului. Centrala termica este echipata cu doua cazane de pardoseala, in condensatie, cu puterea termica de 776-858 kW fiecare, care acopera intreg necesarul de caldura al cladirii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...