Noutati :

Gianfranco Zoppas a devenit cetatean de onoare al Sannicolaului Mare chiar de ziua orasului

3 septembrie, 2011 - 05:07 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Principalul „vinovat” de faptul ca Sannicolau Mare este deja recunoscut la nivelul intregii tari pentru ca nu are deloc somaj de cativa ani buni, Gianfranco Zoppas, a devenit astazi cetatean de onoare al orasului.

In perioada 2-4 septembrie, orasul cel mai vestic al tarii, Sannicolau Mare, sarbatoreste zilele localitatii. Insa sarbatoarea nu ar fi avut anul acesta niciun farmec, daca nu i-ar fi fost recunoscute meritele celui care a avut si inca are in mana cheia succesului de la Sannicolau Mare: Gianfranco Zoppas.

Italianului i-au fost recunoascute toate meritele, iar astazi, primarul Danut Groza i-a inmanat o placheta  si i-a acordat titlul de cetatean de onoare al orasului Sannicolau Mare.

Este foarte importanta dezvoltarea economica a orasului nostru prin aceste investitii si crearea locurilor de munca. Avem muncitori care vin zilnic aici chiar si de la Timisoara. Au fost foarte multe proiecte finantate de Gianfranco Zoppas la noi in oras, proiecte derulate in interiorul gradinitelor, scolilor si activitati culturale„, a declarat primarul orasului Sannicolau Mare, Danut Groza care apoi i-a inmanat investitorului italian titlul de catatean de onoare.

Pentru mine, care ma aflu astazi aici pentru a primi aceasta recunoastere este o mare bucurie, dar in acelasi timp ma obliga sa continui sa fiu sensibil la nevoile comunitatii locale. Bunastarea si dezvoltarea Sannicolaului ramane o prioritate si voi continua sa dau o atentie deosebita nevoilor copiilor si tinerilor care reprezinta viitorul nostru„, a declarat dr.ing. Gianfranco Zoppas.

Detinator al titlului de Cavaler al Muncii, Gianfranco Zoppas este mostenitorul traditiei industriale ce s-a nascut si afirmat la Conegliano, unul dintre cei mai importanti poli industriali in domeniul productiei de aparate electrocasnice. Nascut in 1943 si laureat in economie industriala la Universitatea Urbino, Gianfranco Zoppas si-a consolidat formarea manageriala, ca masterand, la Institutul Imede Lausanne.

Onorat cu Master Honoris Causa in Gestiunea Integrata de catre Cuoa – Centrul de Inalta Formare Manageriala al Palatului „Valmarana Morosini”, a devenit, in anul 2001 si Doctor Honoris Causa al Universitatii „Politehnica” din Timisoara.

In 1997, pe o suprafata de 70.000 de metri patrati din Sannicolau Mare, Grupul Zoppas  Industries a demarat productia intr-o fabrica ce acum numara 2.700 de angajati.  In total, investitia de la Sannicolau Mare este de peste 60 de milioane de euro. Pe rand, au mai fost deschise sucursale in China, Mexic si SUA.

Gianfranco Zoppas este, in prezent, Consul Onorific al Republicii Austria la Venetia, fiind decorat de Austria cu Marea Cruce de Aur.

Foto: Ervin BoerInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...