Noutati :

Gheorghe Ciuhandu: Putem astepta cu incredere zapada! Primaria e pregatita sa faca fata iernii, si cu ajutorul lui Dumnezeu!

29 noiembrie, 2011 - 02:17 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
11

TIMISOARA. Avem cu ce sa ii tinem piept poeiului si zapezii! Primaria Timisoara a scos la vedere utilajele de deszapezire si oamenii cu care societatile Retim si SDM vor lucra in aceasta iarna.

Daca anul trecut iarna nu era ca vara, asa cum spunea primarul Gheorghe Ciuhandu, anul acesta asteptam cu incredere zapada si suntem pregatiti sa o „nimicim”.

„Eu sper ca, daca ne ajuta si cel de Sus, o sa avem o iarna mai usoara. Daca nu, suntem pregatiti. Va aratam o parte din dotare, ca n-am putut aduce toate utilajele. Eu sper ca suntem in bune conditii si in caz de forta majora o sa intervenim. Daca o fi o iarna mai usoara, poate economisim bani. Cei 500.000 care s-au aprobat sunt destinatii achizitiilor de materiale. Zic eu ca putem astepta cu incredere zapada”, a spus marti primarul Timisoarei.

Si viceprimarul Adrian Orza crede ca cele 2 societati care se vor ocupa de deszapezire sunt pregatite sa intervina in orice conditii.

„Aici avem cam 10% din utilajele de care dispunem. Am vrut sa prezentam cat mai multe ca sa se vada ca societatile sunt pregatite sa faca fata. Singurele probleme pe care trebuie sa le rezolvam sunt la caderile masive de zapada. Am discutat posibilitatea sa aruncam preventiv clorura de calciu si sarea inainte, dar daca sunt caderi masive, atunci trebuie sa mai vedem. Oamenii sunt pregatiti, i-am atentionat ca nu accept niciun derapaj de la a se face treaba. Persoanele fizice, juridice, au obligatia sa intervina pe trotuare pentru inlaturarea zapezii, care se pune la marginea carosabilului fara a afecta circulatia”, a spus Orza.

Marti, reprezentantii Primariei Timisoara si cei ai firmelor Retim si Societatatii de Drumuri Municipale au prezentat cateva utilaje din parcul auto, printre care s-au numarat autocisterne, utilaje pentru imprastiatul mecanic, tractor cu lama si perie, autocamioane, pluguri mecanice, un autogreder, dar si 3 masinute cu care muncitorii vor arunca sare in Piata Operei si in zonele centrala unde nu vor putea intra utilajele mari.

In prima faza, Primaria Timisoara a alocat 500.000 de lei pentru deszapezire si urmeaza ca pe bugetul anului 2012, care se va discuta in decembrie, sa se aloce si restul de bani, pana la aproape 2 milioane de lei.

CITESTE SI: FOTO si VIDEO! Prima ninsoare la Timisoara! A venit oficial iarna dupa ce primii fulgi de zapada s-au asternut peste sudul orasului noaptea trecuta

NUMERE DE TELEFON UNDE SE POT FACE SESIZARI PRIVIND SITUATIILE DE URGENTA:

Compartimentul Voluntar pentru Situatii de Urgenta – Primaria Timisoara: 0256.408.439; 0256.499.212;
Dispecerat Central Directia Politia Locala: 0256.968; 0256.246.112;
S.C. Retim Ecologic Service S.A.: 0256.499.537; 0256.293.529;
S.C. Drumuri Municipale S.A.: 0256.215.003; 0256.215.004; 0256.215.005; 0256.215.006;
Dispecerat Politia Rutiera: 0256.402.703.

NUMERE DE TELEFON UNDE SE POT OBTINE INFORMATII DESPRE STAREA DRUMURILOR:

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara: 0256.215.052
Drumuri Municipale Timisoara: 0256.215.003
Retim: 0256.499.490
Eventualele tamponari in trafic pot fi anuntate la Politia Rutiera: 0256.402.724Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 11comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ciuhandule!…esti un mare cacat. Anu trecut spunea-i ca iarna nu-i ca vara ca te durea in p–a. Acum vin alegerile si te-ai pregatit.Esti un nenorocit si ai devenit extrem de libidinos

 2. Ce abureala, voi nu ati scos nici camilele de pe drumuri si sunteti gata de iarna? Si auzi…daca ii ajuta dzeu…iar revelatia divina?Asta are o fixatie mai nou dar ce-i drept ca numa cel de sus il mai poate ajuta

 3. Intradevar am vazut un utilaj plecat la dezapezit pe Calea Sagului,si am fost foarte impresionat de defilare,da io n-am vazut nici un fulg de nea.Atit am fost de impresionat ca mi-au dat lacrimile…….de ris.

 4. La prima zapada iar se blocheaza tot orasul ca de fiecare data de 15 ani incoace

 5. mintea unora de pe aici e deblocata?

 6. dar daca zapada apare in weekend atunci sunteti pregatiti domnule Ciuhandu? sau sa ne ajute Dumnezeu sa o topeasca pana luni!!!!!!!!!!!!!!

 7. Ciuhi, daca dai cu tampenii si mi se strica anvelopele de iarna, chiar ai pus’o ! Sa fi tu pregatit de zapada la munte, ca eu la campie nu vreau nici o zapada, la dracu cu ea zapada. Vrei sa ne demonstrezi iarasi cat de incompetent esti, cum ai transformat si muls orasul cu diferite smenuri. Dar vine si randul tau si vei avea o nota de plata consistenta. tine minte

 8. Pentru NISTOR…………….

  Nistore, tu esti un pacat al naturii.

 9. Ma intreb retoric de ce nu a fost intrebat domnul primar,de catre ziaristi cu privire la acest subiect????
  Silentzio Stampa??
  Dupa ce atatia ani au scris de adevarul cei de la Opinia Portocalie vireaza spre actualul executiv ca asa veni ordinul…………….
  Nu ma mira dupa astfel de interviuri societatile primariei sa cumpere reclama in aceasta fitzuica!

  Primăria Timişoara şi-a falimentat societatea de drumuri
  Falimentul fraudulos a fost descoperit de Curtea de Conturi
  Autor: MIRCEA OPRIS
  Exclusiv
  pentru jurnalul.ro
  28 noiembrie 2011
  Twitter
  Facebook
  Email
  Imprimă

  Curtea de Conturi Timiş a dat primul verdict: Primăria Timişoara, complice la falimentarea penală a So­cie­tăţii Drumuri Municipale SA, la care este acţionară.

  După o stratagemă bine gândită şi o serie de paşi premeditaţi, Cornel Bota, fostul director al Societăţii de Drumuri Muni­cipale SA (SDM), un personaj plin de conexiuni politice, a lăsat Primăria Timişoara cu mai multe găuri la bugetul local. La plecarea din funcţie, acelaşi subordonat al municipalităţii a mai pasat administraţiei publice locale şi o groază de datorii. Cornel Bota a preluat SDM SA, în plin avânt economic, iar la plecare a lăsat-o în pragul falimentului şi într-o mizerie juridică de nedescris. Toate acestea sunt susţinute de experţii de la Curtea de Conturi Timiş, negru pe alb, într-un raport de peste 50 de pagini. Şi, nu doar despre Cornel Bota, ci şi despre „complicii” săi, consilierii locali, şi nu numai!

  Societatea de Drumuri Municipale Timişoara aparţine municipalităţii, în totalitate, de mai bine de 200 de ani. Până la nivelul anului 2001, „firma a avut o activitate profitabilă de interes public local, cu influenţe majore asupra bugetului municipiului Timişoara”. Exact aşa scrie în Raportul Curţii de Conturi Timiş, finalizat în urmă cu mai puţin de o lună. Documentul mai scoate în evidenţă un lucru interesant: mierea şi laptele a curs la bugetul local, până în momentul în care societate publică, condusă de Cornel Bota, a decis că e bine să externa­lizeze cea mai profitabilă afacere a instituţiei, şi anume semnalizările şi marcajele rutiere.

  Practic, aşa cum a constatat Curtea de Conturi, cu tot cu mentenanţă, o afacere de cel puţin 2 milioane de euro pe an! Aşa se face că, prin complicitatea unor consilieri locali, jucăria a fost pusă în mişcare printr-o hotărâre a Consiliului Local Timişoara, „total ilegal, abuziv şi nestatutar, care a avut drept consecinţă afectarea gravă a intereselor publice ale comunităţii”. Şi asta apare tot în acelaşi raport cu antet al Curţii de Conturi Timiş. Consilerii locali, mandataţi de timişoreni să vegheze la patrimoniul comunităţii şi la bunul mers al oraşului, s-au complăcut şi au pactizat cu interese meschine, în detrimentul Timişoarei.

  Rocada mică
  Pe scurt, în 2001, Consiliul Local Ti­mişoara a hotărât ca SDM SA să in­tre, cu o cotă de 35%, „adică cu în­trea­ga secţie de semnalizări rutiere şi cu know-how-ul acumulat”, într-o so­cietate nou-înfiinţată, recte SC Ro­sign SRL. În aceeaşi firmă figurau, la vremea respectivă, şi timişorenii de la SC Elba SA (35%) şi SC Macropus SRL, dar şi SC Rassco Trafic SRL din Bucureşti. În secunda doi, imediat după externalizare, SC Rosign SRL a primit cadou, tot de la Consiliul Local Timişoara, cu aceleaşi complicităţi mârşave şi perverse, o exclusivitate de 15 ani pe tot ce înseamnă marcaje, semnalizări şi semaforizări în oraşul de pe Bega! Adică, monopol, până în 2016!

  Total ilegal şi abuziv, întrucât actul normativ încalcă cea mai elementară regulă de bun-simţ a eco­nomiei şi concurenţei de piaţă! În fine, cu sacii în căruţă, „într-un mod absolut premeditat”, Cornel Bota, directorul SDM SA, începe mutările de şah. În primă fază, subordonatul şi angajatul Primăriei Timişoara pune piciorul de persoană fizică în SC Rosign SRL prin intermediul soţiei sale, care primeşte acţiuni din cota celor de la SC Elba SA. In secondo tempo, Cornel Bota cere înstrăinarea acţiunilor deţinute de SDM SA în Rosign SRL, în favoarea SC Elba-Com SA. Pe scurt, aruncă pe masă un raport de evaluare, întocmit de SC Consultim SA, pe genunchi dacă nu la marele mişto, iar toată lumea cade pe spate la preţul de aproape 218.736 RON.

  Asta, în contextul în care numai dividendele Rosign SRL, în perioada 2003-2005, au fost de fix 427.646 RON. Ca să nu mai vorbim că, până în 2010, firma de semnalizări rutiere, ruptă din sânul statului român, a derulat un volum de plăţi de 40,6 milioane RON. Adică, 10 milioane de euro!

  Rocada mare
  Conform planului, de-a lungul anilor, acţionariatul de la SC Rosign SRL s-a tot schimbat, încet-încet, până ce cărţile au fost făcute, evident, în favoarea lui Cornel Bota, care, de această dată, prin fiul său, a ajuns să deţină controlul Rosign SRL. În traducere liberă, afacerea Rosign, în care statul a pierdut un purcoi de bănet de ordinul milioanelor de euro, a fost croşetată cu Cornel Bota, în calitate de director la SDM SA, iar, de cealaltă parte, cu familia Bota, în postura de acţionar la Rosign SRL negru pe alb, Curtea de Conturi Timiş spune: „Suspiciunea asupra caracterului premeditat al tranzacţiilor, înstrăinate nelegal de SDM SA, în interes propriu, rezultă clar din analiza modului de cesiunare a părţilor sociale”! Mai mult, „vânzarea părţilor sociale ale statului român s-a făcut la un preţ nerealist şi la un an de la întocmirea raportului de evaluare, fără a se ţine cont de cifra de afaceri a Rosign SRL”.

  Normal, la asemenea constatări, Curtea de Conturi Timiş a sesizat şi organele penale în drept nu doar împotriva fostului director al SDM SA, care a şters putina când s-a îngroşat gluma, ci şi împotriva unor consileri locali şi membri ai Consiliului de Administraţie care au votat, din motive şi considerente ştiute numai de ei, întreaga schemă financiară care a prejudiciat bugetul oraşului.

  În episodul următor vă vom arăta cum, într-un mod similar, Consiliul Judeţean Timiş a făcut în aşa fel încât societatea sa de drumuri să încapă, pe te miri ce, pe mâna austriecilor de la Strabag. Nu de alta, dar contractele de infrastructură ajung oricum la firmele clienţilor politic

 10. Iar noi speram ca cu ajutorul lui Dumnezeu la anul scapam de opincari si Ciuhandu.

 11. JOS CIUHANDU JOS CIUHANDU JOS CIUHANDU