Noutati :

Gheorghe Ciuhandu, despre analiza literara si morala a senatorului Nicolae Robu: Catelus cu parul cret este pentru electoratul de gradinita!

28 septembrie, 2011 - 02:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
19

TIMISOARA. Gheorghe Ciuhandu, presedintele PNTCD si primar al Timisoarei, s-a ferit sa comenteze prea mult analiza facuta de Nicolae Robu (PNL) pe marginea poeziei Catelus cu parul cret, dar a spus ca aceasta este pentru… gradinita.

„Nepotul meu de la gradinita a inteles ca acel catelus cu parul cret a fost prins pentru ca a furat. Acuma, depinde de fiecare ce intelege”, a precizat astazi Gheorghe Ciuhandu, dupa ce saptamana trecuta, anuntatul candidat al USL la primaria Timisoara, senatorul Nicolae Robu, rector al Politehnicii si presedinte al PNL Timis a facut o analiza literara si morala pe marginea poeziei pentru copii exprimandu-si temerea ca cei mici sunt invatati la prostii de la varste fragede prin invatarea acestor versuri.

Diplomat, Ciuhandu a precizat ca nu stia despre „analiza” liberalului si  s-a ferit sa spuna daca Robu ar fi sau nu un contracandidat de temut in lupta pentru Primaria Timisoara. „In 14-15 ani am avut contracandidati foarte buni. Nu pot sa spun ca unul a fost mau bun decat altul”, a declarat primarul.

Intrebat daca va raspunde pozitiv in cazul in care partidul ii va cere sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Timisoara, Ciuhandu a raspuns: „Daca partidul iti cere, orice cerinta trebuie analizata. Poti sa dai orice raspuns, chiar si unul negativ. Accepta candidatul-bine, nu accepta- punem pe altul. Chestiunile acestea se discuta la partid. Avem oameni care isi pot asuma astfel de sarcini. Intr-o astfel de decizie se tine cont de varsta, de starea sanatatii, de problemele din familie, de situatia partidului. Personal m-am ferit sa cad in astfel de discutii. Mai este un an pana la alegeri. Ca primar trebuie sa imi vad de treaba. Nu am timp sa imi fac campanie electorala. Nu am atacat pe nimeni, sigur, am raspuns atacurilor daca a fost cazul. In ultimii 3 ani, politizarea a fost enorma asupra celor care nu sunt in partidul de guvernamant. Astea sunt problemele, Catelus cu parul cret este pentru electoratul de gradinita”, a declarat Ciuhandu.

Pana la alegeri, insa, PNTCD demareaza o campanie de strangere de semnaturi pentru reinscrierea partidului la alegerile din 2012. Vor trebui adunate 25.000 de  iscalituri la nivelul tarii, dintre care 4.300 numai in judetul Timis.

In acelasi timp, PNTCD discuta deja in cadrul Biroului Permanent Judetean despre viitorii candidati la alegerile locale. „Prioritate vor avea primarii in functie si viceprimarii. Vom promova oameni curati si necompromisi”, a mai explicat Ciuhandu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 19comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ciuhandule, grija maxima la ce spui despre Robu! Ai noroc ca postacii domniei sale, inca mai dorm. Acusica se scoala si incep sa te injure, pana seara tarziu. O sa-i recunosti dupa limbaj!

 2. Ciuhandel cel nataflet
  scoate spaga din cotet
  si se jura ca nu fura
  si l-am prins cu spaga’n gura

 3. Postacii lui Robu…e doar unul. Care e platit de la cabinetu’ de senator si eventual inca vreo doi aiuriti de pe la Politehnica. Niste looseri!

  • O sa vezi tu la alegeri cati suntem !

 4. Ciuhandu in declaratia de avere sa specifice si averea fiului sau.
  Au furat cat incape. Jos Ciuhandu

 5. robu e postacul sef. sunt criminal de geniali de caraghiosi:)))

 6. Conflict de interese la Primăria Timişoara?

  Modul în care Primăria Timişoara lan­­­sea­ză spre dezbatere publică un plan de urba­nism, facili­tându-i accesul în circuitul de avizare pen­tru documentaţia Planului Urbanistic Detaliu – deşi e vorba despre o construc­ţie care încalcă regula generală –, scoa­te la iveală un aspect interesant. Firma care a proiectat construcţia, MG Build­ing Design S.R.L., este direct legată de numele fiu­lui edilului-şef Ghe­orghe Ciuhandu.

  Prin urmare, problema ridică semne de întrebare : Cum s-a reuşit adu­ce­rea proiectului până la faza de dez­ba­tere publică, fără ca vreun angajat al Primă­riei să se sesizeze că acesta intră în contradicţie cu regulile ge­ne­­rale? Au exis­tat situaţii, în care apare nu­me­le ace­leiaşi firme, când lu­crări de cons­trucţie au primit, discutabil, aviz favorabil? Şi-a pus, în astfel de ca­zuri, semnătura pe autorizaţia de construcţie pri­marul Gheorghe Ciuhandu ori au fost situaţii în care s-a mers pe o aşa-zisă ac­cep­­tare tacită, cu tot ceea ce implică aceasta? Iar dacă da, prin ast­fel de contracte, pri­marul Ti­mi­şoarei poate sau nu poate fi sus­ceptibil de con­flict de interese, dat fiind că are în subordine Insti­tuţia Arhitectu­lui-şef, deci, implicit, Ser­viciul Autorizare şi Con­trol în Construcţii sau Biroul Dezvoltare Urbană şi Avizare PUZ/PUD?

  Nu ştim ce va răspunde Primăria la aceste întrebări. Rămâne speranţa să nu dea dovadă de aceeaşi opacitate ca atun­ci când TIMPOLIS i-a soli­ci­­tat să facă publice infor­maţii privind con­tractele de servicii notariale, semnate de Ser­vi­ciul Juridic, sub­ordonat se­cretarului Pri­mă­riei, Ioan Cojocari, tatăl Paulei Cojocari, cu al cărei birou notarial, sunt indicii, Munici­pa­li­tatea a încheiat con­tracte. Prin ur­mare, ipoteza existenţei unui conflict de inte­rese nu putea fi eliminată din ecuaţie. Deşi în­trebările adre­sate Primăriei au fost cla­re – Cu ce birouri nota­ria­le au fost încheiate aceste con­tracte? Ce criterii şi ce procedură de selecţie au stat la baza ale­gerii acestor bi­rouri notariale?, Care este va­loarea fiecărui con­tract în parte? –, răspunsul transmis de Ser­viciul Juridic a sfidat, printr-o interpretare dată în bătaie de joc legislaţiei. Făcând şotron prin­tre para­grafe de legi, re­pre­zentanţii Munici­palităţii ajung, chinuit, la concluzia că, dat fiind că notarii publici nu sunt persoane juridice, sunt asimilaţi persoa­ne­lor fizice. Care persoa­ne fizice, găsesc ju­riştii un alt para­graf dintr-o altă lege, sunt pro­tejate, pentru că legea nu dă acces liber la in­for­maţiile cu pri­vire la datele personale… Şi, ca argument suprem, ni se ex­pli­că, notarii au obli­gaţia să păstreze secretul profesional. Prin ur­mare, sumele plătite de Mu­nicipalitate pe ser­vi­cii notariale şi numele notarilor care au în­casat bani de la Pri­mărie sunt confidenţiale…

  Curtea de Conturi, căreia i-au fost cerute aceleaşi informaţii, ne comunică fap­tul că so­licitarea a fost redi­recţionată către… Primărie. Mai rămân Cor­pul de Control al Pri­mului-Ministru şi Agenţia Na­ţională de Inte­gritate să se pronunţe dacă nu în privinţa su­me­lor to­ta­le pe care Municipali­ta­tea le-a plătit pe servicii notariale şi a modului în care a se­lec­ţionat no­tarii cu care să lucreze, măcar în pri­vinţa (in)exis­tenţei conflictului de interese – ul­timul aspect dorindu-se clarificat şi în cazul pri­ma­rului în relaţia sa cu MG Building Design, via Municipalitate.

 7. Fiul primarului proiectează o clinică P + 5E într-o zonă de case

  Felul în care arată Timişoara, atât în zonele centrale, cât şi în cele de periferie, este elocvent pentru felul în care s-au aprobat în ultimii ani planuri de urbanism şi s-au dat autorizaţii de construcţie. Nu o dată, s-a dovedit că împărţirea pe zone a municipiului este o noţiune teoretică, regimul de înălţime al unor astfel de zone fiind modificat în extrem de multe moduri. O mostră de construcţie de acest fel este şi un centru medical cu cinci etaje, care urmează a fi ridicat într-o zonă în care, după cum se menţionează chiar în planul urbanistic de detaliu, există în marea majoritate case cu cel mult două etaje. Proiectantul este arhitectul George Ciuhandu, fiul primarului Gheorghe Ciuhandu.

  Regim de înălţime original

  Despre felul în care se respectă în Timişoara specificul zonelor reziden­ţiale, unde trebuie păstrat un anumit re­gim de înălţime, s-a vorbit de nenumă­rate ori. Totuşi, apar noi şi noi cazuri controversate de acest gen, care lasă impresia că standardele de construcţie ale unei zone sunt doar teoretice.

  O situaţie recentă ce poate ridica semne de întrebare este cea a unei clinici medicale a S.C. Medicis’s S.R.L., ce urmează a fi rea­lizată pe strada Ciprian Porumbescu, la numărul 9. În documentaţia scrisă, publicată pe site-ul Primăriei, apare foarte discret numărul de etaje pe care îl va avea acest centru medical, iar din schiţele ataşate planului urbanistic de detaliu se poate vedea cum se în­ca­drează res­pectiva nouă construcţie în acea zonă în care clădirile trebuie să respecte un regim de înălţime specific. În acest sens, se precizează destul de clar, chiar în planul urbanistic de deta­liu, că strada Ciprian Porumbescu face parte din Unitatea Teritorială de Refe­rinţă 47 şi este destinată unităţilor re­zidenţiale – clădiri cu parter, parter plus un etaj, parter plus două etaje. Docu­men­tul mai prevede, pentru a justifica construcţia respectivului centru, faptul că zona are inserţii de locuinţe colec­tive P+4 (P+8) şi zone pentru in­sti­tuţii publice şi servicii de interes general.“În prezent sunt admi­se utili­zări func­ţionale cum ar fi : locuin­ţele individuale cu caracter urban, lo­cuinţe colective, conversia locuinţelor în alte funcţiuni ce nu afectează zona de locuit (comerţ, servicii, adminis­tra­ţie, cultură, sănă­tate, învăţământ, cult), instituţii publice şi servicii, spaţii verzi amena­jate, accese carosabile, pietonale, par­caje garaje, piste ciclişti, reţele teh­ni­co-edilitare şi construcţii aferente”.

  Suprafaţa totală de teren ce se va amenaja în zonă va fi de 3.210 metri pă­traţi, iar suprafaţa maximă construită la sol va fi de 1.284 de metri pătraţi, reprezentând 40% din suprafaţa totală. Cât despre regimul de înălţime propus, acesta va fi “D + P + 5E” – adică de­misol, plus parter, plus cinci etaje.

  Proiectul se va desfăşura etapizat, în etapa iniţială urmând a fi construit un corp de clădire de aproximativ 740 de metri pătraţi, ce reprezintă un com­plex de sănătate care va reuni cabinete de medicină generală, zone de recep­ţie, sală de conferinţe, spaţii comerciale.

  Nu e lipsit de importanţă să se menţioneze că proiectantul lucrării este S.C. MG Building Design S.R.L, firma la care activează arhitectul George Ciuhandu, fiul primarului în funcţie Gheorghe Ciuhandu.

  Deşi în documentaţia înaintată Primăriei se precizează că regimul de înălţime propus este “D + P+ 5E”, re­prezentanţii firmei al cărei reprezen­tant este George Ciuhandu precizează că parametrii tehnici respectă toate nor­mele şi regulamentele de urbanism in vigoare. “De altfel, fără respectarea acestora, nu ar fi posibilă obţinerea avi­zelor necesare aprobării Planului Ur­banistic de Detaliu. Proiectul propune un regim de înălţime descrescător (P+4E+Er – la stradă, P+4E– următorul modul, respectiv P+3E+Er către inte­riorul parcelei), concept însuşit de Co­misia Tehnica de Urbanism. Acest re­gim de înălţime poate fi atins având în vedere caracterul eterogen al cvarta­lului (chiar imobilul alipit are un regim de înălţime P+4E). De asemenea, pe partea opusă a străzii Porumbescu există un imobil cu regim de înălţime similar celui propus în proiectul nostru, adică P+4E+M”, spun reprezentanţii societăţii.

  Pe lângă regimul de înălţime care ridică semne de întrebare cu pri­vire la specificul unei zone de case în care se presupune că trebuie protejată intimi­tatea localnicilor, proiectul mai preve­de şi un alt aspect care ar putea genera probleme : terenul respectiv, deşi are mai mult de 3.200 de metri pă­traţi, are o deschidere la strada Ci­prian Porum­bescu de doar 26 de metri pătraţi, aceas­ta în condiţiile în care specificul res­pectivului proiect este unul ce presu­pune un volum de trafic rutier destul de mare, aceasta în contextul în care chiar în planul urbanis­tic de detaliu se specifică faptul că “re­feritor la distribuţia zilnică existentă a traficului, se constată că în perioada din mijlocul zilei, traficul este sporit”.

  Totuşi, reprezentanţii firmei proiec­tante ţin să precizeze şi la acest aspect că “cu privire la frontul stradal, vă putem spune că proiectul a primit aviz favora­bil în cadrul Comisiei de Circulaţie. Nu sunt prevăzute servicii de urgenţă pen­tru care să fie necesar un trafic gene­rat de ambulanţe. Serviciile preconizate sunt cele ale unei clinici medicale obiş­nuite, aşa cum funcţionează majorita­tea clinicilor private din Timişoara.”

  Dezbatere publică la cerere

  La fel de interesant este în acest context şi modul în care este dezbătut respectivul proiect. Primăria susţine că a luat toate măsurile pentru a aduce acest proiect la cunoştinţa timişore­nilor, cu precădere celor din zona viza­tă. Astfel, Municipalitatea precizează că a afişat pe site-ul oficial, începând cu 18 iulie, demararea etapei I a proiec­tului, a postat “pe patru panouri anun­ţul cu privire la lucarea propusă, dintre care unul pe parcela care a generat pla­nul urbanistic de detaliu”, că a expe­diat prin Poştă anunţuri cu privire la planul urbanistic de detaliu al Centrului Medical de pe strada Ciprian Porum­bescu la 12 proprietari de parcele învecinate şi că, în perioada 20 iulie – 9 august, s-ar fi desfăşurat consultarea şi informarea publicului cu privire la această documentaţie.

  Deşi reprezentanţii Primăriei susţin că şi-au făcut foarte bine treaba în ceea ce priveşte avizarea celor interesaţi de acest proiect, şi docu­mentaţia a putut fi consultată la sediul Biroului de dezvoltare urbană şi aviza­re planuri urbanistice de detaliu şi zonale,nicio persoană nu a solicitat consultarea respectivei documentaţii la sediul Primăriei. “Noi am trimis adrese, am publicat anunţuri, însă de atunci şi până în prezent nu s-au înregistrat sesizări sau solicitări de organizare a unei dezbateri publice legate de acel centru medical de pe stra­da Ciprian Porumbescu. Ca atare, nu a fost organizată o dezbatere publi­că pe această temă. Este însă doar pri­ma fază din derularea acelui proiect”,declară Ciprian Cădariu, şeful Birou­lui Urbanism din Primăria Timişoara.

  Aşa stând lucrurile, s-a considerat că această etapă a fost finalizată, şi s-a precizat că se începe circuitul de avizare pentru documentaţia Planului Urbanistic Detaliu. “Proiectul la care faceţi referire respectă normativele şi regulamentele în vigoare, respectiv parcurge adlitteram procedurile de informare şi consultare a publicului aprobate de Consiliul Local Ti­mi­şoara”, precizează reprezentanţii fir­mei pe care o reprezintă George Ciu­handu.

  Radu Radoslav, fost arhitect-şef al Timişoarei : “Nu ar trebui să se amestece clădiri cu două etaje cu clădiri cu cinci etaje”

  Felul în care se respectă regimul de înălţime pe anumite zone din Timi­şoara a generat nu o dată controverse şi scandaluri în Timişoara.

  O serie de experţi în arhitectură susţin că măcar cele trei regimuri “clasice” de înălţime din oraş – parter, parter plus două etaje, parter plus cinci etaje sau mai mult nu trebuie să se amestece. “Fiind vorba şi de chestiuni cum ar fi densitatea sau proporţia spaţiilor verzi, nu ar trebui să se ames­tece în aceeaşi zonă clădirile gen par­ter plus cel mult două etaje cu clădiri cu parter plus cinci etaje sau mai multe. Până la par­ter plus două etaje, încadarea se face la locuinţe indi­viduale. De la parter plus cinci etaje, în sus, deja vorbim de lo­cuinţe colective. Acestea au un cu totul alt regim, şi nu este recomandată ames­tecarea lor”,declară conf. dr. Radu Radoslav (foto), fost arhitect-şef al oraşului, re­prezentant al Regis­trului Urbaniştilor din România, Regiu­nea de Vest.

  Radu Radoslav mai spune că nu o dată au existat încălcări ale acestei reguli de bază, legate de separarea celor două tipuri fundamentale diferite de clădiri, cu specific şi funcţionalităţi diferite, invocându-se principiul mi­xajului funcţional, în ideea că în zone preponderent de case trebuie să existe şi clădiri cu diverse funcţionalităţi, chiar dacă nu se încadrează în regimul de înălţime al zonei. “Sunt două prin­cipii care s-au dovedit a fi opuse – pe de o parte, acesta al mixajului func­ţional, cu clădiri cu diverse utilităţi, pe de cealaltă parte, principiul nea­mestecării clădirilor cu regimuri de înălţime clar diferite. Cert este că, în principiu, nu e corect să amesteci în aceeaşi zonă clădiri p+2 cu clădiri p+5 sau mai înalte. Dacă se doresc clădiri funcţionale mai înalte, acestea ar trebui grupate în zone cu acest spe­cific”.

  • Din pacate, nu vei primii nici un raspuns, e ocupat cu analiza analizei lui Robu. Ce probleme mai au si oamenii nostrii politic.

 8. omule, ai incercat la un medic? sau la DDD: ))))

  • incearca…poate poti mai mult. Probabil ii mai greu sa te exprimi in cuvinte….las-o asa…oricum nu te-ai face inteles

 9. Ce ipocrit e dom;le omu asta pffffi! I-auzi, n-are timp de campanie, da ce tot faci Ciuhandule de juma de an? Proiecte peste proiecte, toata ziua prin ziare cu lucrari care se demareaza…Ai devenit harnic dintr-o data? Lasa-neeeeeeeeee

 10. Abereaza si asta , vrea sa fie rugat sa candideze de zici ca ar fi el insusi copil de gradinita. Clar ca va candida, clar ca deja si-a inceput campnaia, clar ca minte si o face de zici ca ar fi singurul lui talent!

 11. alinusule, pai daca acum i-au semnat proiectele la finantare amici tai udrea si boc?! nu mai fiti disperati. mai stati 4 ani pe bara. asta e….

 12. Problema catelusului nu e ca a fost prins!! Si ce daca a fost prins??? A patit ceva??? Asa sa tot furi si sa fi prins daca nu patesti nimic! Cam asa merge treaba la noi!

  • cojocari cu parul cret,
   fura rata din cotet
   si-i ii da un copanel
   si la primarel!

 13. Hai Robu la primarie! Ciuhandru asta e un incompetent total! Sa dai afara toti spagarii din primarie!

 14. Principala problema a noastra nu e catelusul, domnule Robu! E prostia si lipsa de educatie! Nu are rost sa incercam sa schimbam ceva in folclorul nostru profund si perfect! Miorita si Catelus cu parul cret sunt niste capodopere de care va rog sa nu va atingeti! Ha ha ha

 15. Domnule primar.
  Cred ca ar fi cazul sa parasiti corabia.
  Fiti decent….va puteti retrage in „glorie”.