Gerul nu ‘omoara’ paduchii. Medicii si-au pus mainile-n cap cand i-au verificat pe elevii din Timis intorsi din vacanta

TIMISOARA. Dupa fiecare vacanta, in scolile din judetul Timis are loc un control epidemiologic. Medicii descopera astfel cu ce probleme de sanatate s-au intors copiii in clase. Dupa primul control din 2015 au fost depistate peste 2000 de cazuri in care elevii au revenit la scoala cu paduchi, micoze, angina sau tot felul de infectii.

Conform datelor centralizate la nivelul Directiei de Sanatate Publica Timis, in cadrul controlului epidemiologic efectuat in 651 de unitati de invatamant din judetul Timis dupa vacanta de iarna au fost verificati 63 235 de copii.

1580 au fost depistati cu angina (rosu in gat) si 339 sufereau de alte boli infectioase. Surpriza placuta pentru medici a fost ca niciun copil nu a fost descoperit cu scabie. In schimb, au fost 98 de cazuri de elevi care au revenit la scoala cu paduchi. Alti 55 de copii au fost depistati cu tot felul de micoze.

Medicii din sistemul scolar au luat masurile care se impun, au facut recomandari parintilor pentru ca micutii sa scape de probleme si, acolo unde este cazul, au programat noi controale pentru a verifica daca sitatia a revenit la normal.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Va zic eu, telefoanele mobile sunt de bina. Luati-le.