Noutati :

Gerul a afectat instalatiile interioare de apa neprotejate la Timisoara si in judet! Cum sa va feriti de necazuri?

9 ianuarie, 2017 - 04:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. In ciuda temperaturilor extrem de scazute inregistrate in ultimele zile, sistemul de alimentare cu apa, la nivelul judetului Timis, a fost functional. Problemele inregistrate au fost punctuale si s-au localizat, cu precadere, in locurile in care instalatiile de apa nu au fost protejate de inghet.

CITESTE SI: Timisoreni, protejati de inghet instalatiile de apa! Recomandarile Aquatim

Astfel, in pofida avertizarilor si sfaturilor de protejare a contoarelor de apa oferite de Aquatim, de vineri pana astazi, la dispeceratul societatii au fost inregistrate, in total, circa 476 de sesizari cu privire la lipsa apei din cauza inghetarii bransamentelor, a apometrelor sau chiar a instalatiilor interioare de apa, aflate pe proprietatea consumatorilor. Retelele publice de alimentare cu apa nu au fost afectate de ger, numarul avariilor nedepasind media zilnica.

In Timisoara si in localitatile din jurul municipiului, sambata si duminica, au fost inregistrate 230 de sesizari privind lipsa apei – bransamente si contoare inghetate. De asemenea, in aceasta dimineata au fost sesizate 118 de situatii de contoare inghetate. Echipele de interventie au lucrat pentru remedierea acestor avarii, incepand de vineri, fie prin dezghetarea contoarelor, fie prin inlocuirea acestora cu unele functionale. in total, in acest sfarsit de saptamana s-a lucrat cu 29 de echipe, iar in prezent se lucreaza cu 19 echipe. La cele cinci sucursale Aquatim – Deta, Faget, Jimbolia, Buzias, Sannicolau Mare – au fost inregistrate, in total, 128 de sesizari privind apometre inghetate si s-a lucrat cu cate doua echipe la fiecare sucursala.

Interventia prompta a echipelor a dus la solutionarea cu succes a majoritatii problemelor semnalate, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie rezolvate si cele care inca nu au fost solutionate.

Aquatim le reaminteste clientilor ca le revine responsabilitatea protejarii de inghet a contoarelor montate pe proprietatea lor. Protejarea contoarelor de apa, in special a celor montate in subsolurile imobilelor neprotejate termic si in caminele de apometru, se face cu ajutorul materialelor termoizolante sau a materialelor textile.

Dispeceratul Aquatim poate fi contactat non-stop la numerele de telefon 0256 201362 si 0756 119528, pentru probleme legate de serviciile de alimentare cu apa si de canalizare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...