Noutati :

Generator de mare putere oferit de Consiliul Judetean spitalului militar de campanie pentru COVID 19, pe care il ridica Armata la Timisoara. Foto

21 aprilie, 2020 - 06:44 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis pune la dispozitia spitalului militar de campanie, care va fi amenajat de Ministerul Apararii Nationale pe Stadionul CFR din Timisoara, un generator de mare putere, achizitionat anul trecut pentru ISU Timis. Anuntul a fost facut de presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: Armata a inceput amenajarea spitalului de campanie pentru bolnavii cu coronavirus de la Timisoara. Foto

Apreciez initiativa ridicarii unui spital militar de campanie la Timisoara, un sprijin real pentru celelalte unitati medicale, dar si pentru pacienti, in cazul in care numarul imbolnavirilor va continua sa creasca. Sistemul Medical Modular de Interventie si Tratament, amenajat de MApN, pe Stadionul CFR, va asigura tratament pentru cazurile usoare si medii. Unitatea mobila va avea si o tabara de carantinare, cu o zona de izolare si triaj pentru suspectii asimptomatici. Consiliul Judetean Timis isi ofera ajutorul si pune la dispozitie generatorul de mare putere, de 450 KWA, achizitionat anul trecut pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis, care poate asigura energia electrica pentru funcţionarea zonei de carantina. De altfel, vom contribui cu tot ce este nevoie, pentru ca eu consider ca este extrem de important ca toate autoritatile implicate in lupta cu coronavirusul sa aiba un singur scop: siguranta si sanatatea cetatenilor”, spune Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Armata a inceput amenajarea spitalului de campanie pe Stadionul CFR din Timisoara. Acesta va fi dedicat ingrijirii pacientilor cu coronavirus, cazuri usoare si medii.

Primele utilaje ale Armatei au ajuns la stadion si pregatesc terenul pentru ridicarea corturilor ce vor adaposti paturile pentru bolnavi si aparatura medicala.

Reprezentantii MApN au ales acest loc, din vecinatatea Garii de Nord, dupa ce au analizat mai multe variante, intre care iesirea din Timisoara pe Calea Torontalului, in zona aerodromului Cioca, respectiv Stadionul Dan Paltinisanu.

In spital vor fi aproximativ 60 de locuri pentru tratarea pacientilor, iar in tabara de carantina, care va fi tot modulara, 100 de locuri.

Unitatea medicala de campanie va fi functionala in cel mult o saptamana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...