Noutati :

Generalul maior Stefan Danila, noul sef al Statului Major General

28 decembrie, 2010 - 02:49 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: NATIONAL
0

Generalul-maior Stefan Danila este investit azi in functia de sef al Statului Major General (SMG), in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Apararii Nationale.
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de numire a lui Danila, care il inlocuieste pe pe amiralul cu patru stele Gheorghe Marin.

Stefan Danila, care era loctiitorul sefului SMG, va prelua functia de sef al Armatei, dupa ce mandatul amiralului cu patru stele Gheorghe Marin va expira, pe 31 decembrie 2010.

Amiralul Marin a fost numit sef al Statului Major General pe 13 septembrie 2006 de catre presedintele Traian Basescu, doua luni mai tarziu primind si gradul de amiral. Anterior, a mai ocupat functiile de comandant al Academiei Navale „Mircea cel Bãtran” (1999), director al Statului Major General (2003-2004) si sef al Statului Major al Fortelor Navale (2004).

Viitorul sef al SMG, generalul-maior Stefan Danila, a indeplinit succesiv functii de pilot, pilot sef, instructor de zbor si comandant de patrula. intre anii 2005-2008, a indeplinit functia de sef sectie metodica pregatirii de zbor in Statul Major al Fortelor Aeriene, iar in aprilie 2008 a fost numit comandant al Bazei 95 Aeriene si in septembrie, acelasi an, comandant al Bazei (Flotilei) 90 Transport Aerian.

A obtinut succesiv calificarile de pilot si instructor de zbor pe avionul de lupta, iar din anul 2009 a inceput zborul pe avionul de transport C-130 Hercules. De la 1 octombrie 2010, a inceput activitatea in Statul Major General, indeplinind functia de loctiitor al sefului SMG. A fost avansat in octombrie 2009 la gradul de general de flotila aeriana, iar pe 1 decembrie 2010 a primit gradul de general-maior, necesar pentru a putea prelua functia de sef al Armatei.

De asemenea, viitorul sef al Armatei a primit mai multe ordine si distinctii, printre care: Ordinul „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler; Ordinul „Virtutea aeronautica” in grad de Cavaler; Semnul Onorific „in Serviciul Armatei” pentru 20 ani de activitate,  Emblema Onoarea Armatei Romaniei si Emblema de Onoare a Statului Major General.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...