Noutati :

Gaura de ozon de la Polul Nord va ajunge deasupra Romaniei la sfarsitul lunii martie

28 martie, 2011 - 11:32 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Stratul de ozon, care se subtiaza cu o viteza foarte mare, si care se afla deasupra Antarcticii, a fost detectat pentru prima dataade o retea internationala ce cuprinde 30 de statii de sol care masoara ozonul, montate in regiunile arctice si sub-arctice, coordonate de cercetatorul Alfred Wegener de la Institutul de Cercetari Polare si Marine.

O portiune foarte mare cu deficit de ozon s-a format deasupra Polului Nord, iar oamenii de stiinta avertizeaza ca acest fenomen va afecta atat Scandinavia, cat si Europa de Est in jurul perioadei 30-31 martie.

Stratul de ozon, care se subtiaza cu o viteza foarte mare, si care se afla deasupra Antarcticii, a fost detectat pentru prima data de o retea internationala ce cuprinde 30 de statii de sol care masoara ozonul, montate in regiunile arctice si sub-arctice, coordonate de cercetatorul Alfred Wegener de la Institutul de Cercetari Polare si Marine.

Ultimele predictii ale institutului, bazate pe informatiile furnizate de Centrul European pentru Prognoze Meteo pe Termen mediu, constau in faptul ca stratul subtire de ozon aflat deasupra Polului Nord va afecta atat Scandinavia, cat si Europa de Est, in zilele de 30 si 31 martie.

“Pierderea de ozon se produce inca cu o viteza foarte mare si, in momentul de fata, nu vedem cum s-ar putea opri acest fenomen in urmatoarele 10-14 zile”, a precizat Markus Rex, cercetator la Institutul Alfred Wegener.

Inca se mai receptioneaza informatii privind pierderile de ozon din atmosfera, iar o echipa de cercetatori din intreaga lume intentioneaza sa transmita un comunicat prin care sa informeze populatia cu privire la acest fenomen, in cadrul unei conferinte ce va fi sustinuta la Viena, pe 4 aprilie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. misto! …”va afecta … in zilele de 30 si 31 martie”…. „sa informeze populatia … pe 4 aprilie”…..