Gata cu plimbatul bolnavilor cu targa pe scari! La ce clinica importanta din Timisoara se fac amenajari?

TIMISOARA. Dupa ce au alocat bani pe documentatii pentru metrou si pentru fantana de pe Bega, autoritatile locale s-au gandit in sfarsit ca ar fi cazul sa… reabiliteze si Clinica ORL de pe Bulevardul Revolutiei, unde bolnavii sunt carati pe scari cu targa. Se investesc 600.000 de euro.

Consilierii locali vor aproba, in sedinta de vineri, Documentatia de avizare a lucrarilor si realizarea obiectivului de investitii „Reabilitare imobil Clinica ORL + lift – Spitalul Clinic Municipal de Urgenta”. Conducerea Municipalului a cerut in mai multe randuri reabilitarea cladirii, in special a acoperisului si a fatadei de la strada a clinicii, „deoarece tencuiala este deteriorata, prezentand pericol pentru trecatori”. Au cerut, de asemenea, montarea unui lift pentru transportul pacientilor operati, „astfel incat sa fie indeplinite toate normele legale de functionare a unei unitati de profil”.

clinica-orl

„Tinand cont de structura multietajata a cladirii, transportul cu targa a pacientilor operati se face cu foarte mare dificultate datorita scarii interioare de dimensiuni inguste, care nu respecta normele sanitare in vigoare. Mentionam ca, in trecut, a existat un lift de persoane in incinta clinicii, actualmente demontat, putul de lift existand in continuare. Aceste lucrari sunt necesare pentru respectarea cerintelor de autorizare si functionare a acestor unitati spitalicesti”, se arata in proiectul de hotarare.

Banii pentru investitie vor fi luati din bugetul local, iar lucrarile ar trebui sa fie gata in 9 luni. Costa aproape 2,5 milioane de lei, adica aproape 600.000 de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.