Noutati :

Gata, asteptarea a luat sfarsit, dar n-avem niciun motiv de bucurie. Decizia judecatorilor in privinta contestatiei la licitatia pentru Centura de Sud la Timisoara

23 noiembrie, 2018 - 05:27 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
4

TIMISOARA. Dupa o serie intreaga de amanari, in sfarsit, instanta a luat o decizie in privinta contestatiei depusa la rezultatul licitatiei pentru constructia Centurii de Sud a Timisoarei, lucrare atat de asteptata.

CITESTE SI: ‘Noua Timisoara’, traversata de la est la vest, pe dedesubt, de un pasaj complet. Ce trebuie sa adauge Primaria 

Dupa o vara intreaga in care nu s-a mai intamplat nimic in acest dosar si dupa alte prelungiri in toamna, acum magistratii anunta hotararea in privinta contestatiei pe care firma TRAMECO SA, lider al asocierii Trameco – Vahostav-SK – Constructii Erbasu – Grafic Tends, alaturi de Danya Cebus Rom si Alpenside au inaintat-o instantei impotriva CNAIR si a firmei declarata castigatoare a licitatiei – Tirrena Scavi.

Dupa ultimul termen fixat, in 22 noiembrie, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins contestatia: ”Respinge exceptia nulitatii recursului. Respinge recursul ca nefondat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica”.

Cu alte cuvinte, Tirrena Scavi ramane castigatorul licitatiei pentru realizarea soselei.

In urmatoarea perioada, firma Tirrena Scavi nu va putea face decat proiectarea soselei, pentru aceasta avand alocate 6 luni prin contract, intrucat CNAIR nu a finalizat inca o alta licitatie conexa, foarte importanta: Incredintarea intocmirii documentatiilor pentru 550 de parcele in vederea exproprierii din drumul viitoarei Centuri de Ocolitoare din sudul Timisoarei.

Asa cum opiniatimisoarei.ro va informa inca din vara, aceasta a fost lansata in 10 iulie si nu e inca gata. De atunci se evalueaza ofertele.  Apoi mai trebuie facute exproprierile de terenuri. Si nici acestea nu pot fi definitivate decat printr-o Hotarare de Guvern. Pana nu are terenul, firma nu se poate apuca efectiv de construit centura.

Asadar e greu de estimat cand se va deschide santierul si se va pune in miscare primul excavator.

—-

Va reamintim, dupa ce cu chiu cu vai a fost anuntat la sfarsitul lunii februarie un castigator la licitatia pentru construirea Centurii de Sud la Timisoara, rezultatul acesteia a fost contestat.

Contestatii au fost depuse de Alpenside SRL, Danya Cebus Rom si asocierea Trameco SA – Vahostav SK – SC Constructii Erbasu SA – SC Grafic Tends SRL. Primele doua la Consilul National de Solutionare a Contestatiilor, iar ultima la Tribunalul Bucuresti. La jumatatea lunii aprilie, CNSC le-a scos de pe rol pe cele doua, care s-au indreptat, alaturi de ultima, spre instanta.

Termenul de judecata a tot fost amanat pana in 18 mai cand sentinta a ramas in pronuntare, iar la scurt timp a fost publicata. Nemultumite ca s-a decis respingerea actiunilor, firmele au mers mai departe, spre Curtea de Apel Bucuresti.

Au urmat noi termene si amanari, 27 septembrie, 8 noiembrie si ultimul in 22 noiembrie.

***

Va reamintim, durata contractului pentru Centura de Sud este de 150 de luni, din care: in 6 luni se face proiectarea, executia va dura 24 de luni, iar restul perioadei de 120 de luni este alocata notificarii defectiunilor (garantia).

Primii bani pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara au fost deja alocati prin Bugetul National pentru 2018 – aproape 12 milioane de lei, iar lucrarile erau programate sa demareze in iulie, mai precis organizarea de santier.

Centura de Sud a Timisoarei va avea 25,69 kilometri, cate o banda pe sens, va avea 12 poduri si pasaje si mai multe intersectii la nivel, pe ruta intrarea in Timisoara dinspre Sag – Giroc – Mosnita Noua – Ghiroda – legatura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurata in 2009 si masoara 12,6 km.

In 27 februarie, firma italiana Tirrena Scavi S.p.A a fost declarata drept invingatoare in cadrul licitatiei CNAIR la care se inscrisesera 12 societati de constructii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce lăbăreală de legi avem. Toate guvernele si „alesii parlamentari” de dupa 89 parcă lucrează contra dezvoltării țării.

  2. Ne judecam vara si construim iarna, cand nici vaporasele nu circula. Ce romanesc!

  3. Acum oricum a trecut mult timp ce mai conteaza.
    Se face in curand.

  4. Chiar crezi ca se face curand?ce inseamna curand?inca 5 6 7 ani de aici inainte nu mi se pare curand de loc.