Noutati :

Gata ADMITEREA 2014 la Universitatea de Vest din Timisoara! Care au fost cele mai cautate facultati si unde au ramas locuri?

31 iulie, 2014 - 01:56 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

In sesiunea de admitere din vara, la Universitatea de Vest din Timisoara au trecut cu bine de examene 2700 de studenti.  Batalia cea mare s-a dat pe locurile fara taxa. Chiar si asa, au mai ramas cateva disponibile si pentru cei care vor sa-si incerce norocul in toamna.

Din cele 2000 de locuri disponibile la buget au fost ocupate 1700. Au mai ramas locuri libere la specializari de la Facultati precum cele de Arte si Design; Chimie, Bilogie, Geografie; Fizica; Litere, Istorie si Teologie; Matematica si Informatica; Muzica; Economie si de Administrare a Afacerilor; Sociologie si Psihologie; Stiinte Politice, Filozofie si Stiinte ale Comunicarii.

In ceea ce priveste locurile cu taxa, au fost ocupate peste 1000 din cele 3600 disponibile.

Pentru locurile bugetate ramase libere pot opta, in toamna, componenti ai loturilor olimpice, absolventi de liceu cu rezultate remarcabile dar care din diverse motive nu au putut fi prezenti la sesiunea de bacalaureat din luna iulie, tineri a caror situatie materiala nu le permite sa urmeze studii superioare la forma cu taxa. Totodata, sunt disponibile 30 de locuri cu finantare de la buget, pentru candidatii de etnie rroma.

„Rezultatele admiterii ne bucura si confirma munca noastra. Putem spune ca suntem pe un trend ascendent, in contextul in care numarul absolventilor de liceu cu diploma de bacalaureat este mai mic de la an la an. Recunoasterea nationala si internationala, oferta adaptata la piata muncii, la cerintele angajatorilor din multinationale au condus la o atractivitate ridicata a Universitatii. Am atras tineri din intreaga tara. Mai mult, anul acesta am avut centre de admitere deschise in alte trei judete”, a declarat Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Succes au avut si programele de studiu in limbi straine. Spre exemplu, programul de Informatica in limba engleza are locurile ocupate in integralitate. In acest an, UVT a venit cu o oferta de 5 programe de studiu in limbi straine, pe lânga cea mentionata mai fiind vorba de Finante banci in limba engleza, Management in limba franceza, Actorie, in limba germana, Relatii internationale si studii europene, in limba germana. Având in vedere unele dificultati birocratice (recunoasterea actelor de studii, obtinerea vizelor, etc.) ce fac greoaie demersurile studentilor straini de a se inscrie la universitatile românesti este de asteptat, ca in fiecare an de altfel, un aflux important al studentilor straini la aceste specializari in sesiunea de admitere din septembrie.

Printre cele mai cautate s-au numarat programele de studii de limbi moderne, dar si programul de Design de la Facultatea de Arte unde au fost ocupate toate locurile la buget si mai mult de jumatate din cele cu taxa. O situatie asemanatoare se inregistreaza si la Drept, la Economia comertului, Informatica economica, Contabilitate si Informatica de gestiune, Economie si afaceri internationale, Marketing. Toate cele 83 de locuri bugetate la Informatica au fost ocupate, la fel fiind si o mare parte din cele cu taxa, situatie intâlnita si in cazul programului de studiu Psihologie.

O noua etapa de admitere la Universitatea de Vest din Timisoara, pentru locurile de la buget si taxa libere, se va desfasura in perioada 8 – 21 septembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...