Noutati :

Garantia ca Timisoara nu ramane fara apa calda si caldura. Platim peste 9 milioane de euro in avans, pentru facturile Colterm catre E.On

7 februarie, 2020 - 05:15 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. O noua masura de siguranta luata de Primaria Timisoara pentru ca oamenii sa nu ramana fara apa calda si caldura, in iarna urmatoare.

CITESTE SI: Licitatie de 30 de milioane de euro pentru salvarea Colterm, prin (re)tehnologizare. Primaria Timisoara vrea sa reabiliteze 30 km de conducte cu bani europeni 

Primaria va plati in avans peste 9 milioane de euro direct in conturile E.On, bani ce sunt destinati exclusiv platii facturilor pentru aprovizionarea cu gaze naturale a Colterm, in baza unei conventii de justificare a avansurilor.

„Sumele acordate in avans potrivit prevederilor art.5 alin (1) lit.b) pot fi virate de către autorităţile administraţiei publice locale in conturile furnizorilor de gaze naturale care le vor utiliza exclusiv pentru aprovizionarea cu gaze naturale producătorilor de energie termica, numai in baza unei convenţii de justificare a avansurilor încheiate intre unitatea administrativ teritoriala, furnizorul de energie termica, si furnizorul de combustibil”, se arata in hotararea de Consiliu Local ce a fost adoptata in sedinta din 7 februarie.

Odata cu plata in avans a acestei sume, Colterm va beneficia de preturi mai mici de achizitionare a gazelor naturale de la E.On.

Va reamintim, timisorenii au ramas fara apa calda si caldura in repetate randuri anul trecut, dupa ce Colterm nu a platit la timp facturile catre furnizorul de gaz si a acumulat datorii de zeci de milioane de lei. Astfel, plata in avans a sumelor necesare asigurarii gazelor vine ca o gura de oxigen pentru reprezentantii Colterm.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Am tot platit datoriile din trecut ale Colterm-ului, sute de milioane, acum platim si in avans, adica produse ne-livrate inca. Comunismul a fost mic copil pe langa astia. Cat castiga conducerea Colterm pentru excelenta activitate manageriala? Intreb pentru un prieten.