Opinia Timisoarei

Gara ca-n filme din Arad, la inaugurare! Calatorii coboara la peron cu liftul ori scara rulanta. Cat de departe e cea din Timisoara?

ARAD. Asa cum opiniatimisoarei.ro scria inca de acum cateva saptamani, Mos Craciun le-a adus aradenilor un cadou special. Gara din oras, veche de mai bine de un veac, si-a schimbat complet infatisarea. Noul si vechiul se imbina intr-o armonie perfecta.

Ministrul Transporturilor Dan Marian Costescu a facut o vizita in gara din Arad joi, iar toata lumea se astepta ca aceasta sa fie, practic, inaugurarea statiei modernizate.

Aceasta vizita a fost gandita ca o vizita de lucru si nu ca o inaugurare. Nu cu panglici, nu cu fast. Pur si simplu, trebuia sa vedem aceste lucrari si sa hotaram daca mai avem masuri de luat„, a declarat ministrul Transporturilor Dan Costescu la Arad.

CITESTE SI: O minunatie! Cea mai frumoasa gara din vestul tarii!

Este o combinatie, avem peroanele inaltate, sunt si lifturi si scari rulante care duc pana la peron. Gara in sine are o arhitectura frumoasa si ne-a ajutat acest lucru. Si la Arad, ca si in Timisoara, accesul s-a facut prin subteran. Acum accesul se va face exclusiv prin suprateran, cu liftul, ori pe scarile rulante”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alexandru Simu, directorul Regionalei CFR Timisoara.

Aspectul garii din Arad pare desprins din filmele science fiction, intrucat predomina sticla si inoxul printre materialele folosite, iar tehnologiile sunt de ultima generatie. S-a acordat o atentie deosebita tuturor spatiilor, de la peroane si sali de asteptare pana la toalete.

Lucrarile de modenizare ale Garii Arad au inceput inca din anul 2012 si trebuiau sa fie gata de mai bine de un an. Reconditionarea cladirii face parte dintr-un proiect mai amplu, de reabilitare a liniei de cale ferata cuprinsa intre localitatea de frontiera Curtici si Simeria, tronson care face parte din coridorul feroviar pan-european.

Valoarea lucrarilor doar pe tronsonul din judetul Arad, de 41 de kilometri si din care face parte si Gara Arad, este de 1,38 de miliarde de lei. Iar din suma totala, investitia in Gara Arad depaseste 334 milioane de lei, majoritatea fonduri europene nerambursabile.

Gara de Nord din Timisoara, la polul opus!

La polul opus sta Gara din Timisoara care a beneficiat in ultimii ani doar de o curatire a fatadei si o zugravire a holului principal. Au fost inlocuite geamurile, s-a slefuit travertinul din zona caselor de bilete si s-a montat internet wireless.

CITESTE SI: Avem internet wireless gratuit in Gara de Nord din Timisoara! Gata cu renovarea, pentru moment! Cum arata acum cladirea? FOTO si VIDEO!

In plus o splendida piesa de patrimoniu imbogateste de cateva zile Gara de Nord din Timisoara. Pe o linie speciala, in dreptul pasarelei depou, a fost depusa o locomotiva cu abur reconditionata ce aminteste de vremuri de legenda ale cailor ferate.


E o locomotiva de fabricatie germana, seria 150.000, si a fost in circulatie pentru o vreme dupa Al Doilea Razboi Mondial. Apoi a ajuns in parcul depou Ploiesti. E o piesa de patrimoniu care a scapat de aruncarea la fier vechi.

CITESTE SI: Intoarcerea unei legende! Aparitie surprinzatoare in Gara de Nord din Timisoara! O bijuterie de locomotiva cu abur va colora statia feroviara. FOTO si VIDEO!

Exit mobile version