Gandaci si soareci morti, mizerie crunta in cantina unei scoli din Timisoara. A fost inchisa de inspectorii OPC. Video cu dezastrul

TIMISOARA. La aproape de 2 saptamani de la inchiderea cantinei de Liceul Silvic, inspectorii de la Protectia Consumatorului au descins si la cea de la Colegiul Tehnic Henri Coanda, dupa ce au primit o reclamatie.

CITESTE SI: Momentul impactului a fost filmat. Un microbuz plin cu muncitori a izbit un tractor pe o sosea din Timis. Video 

Au gasit un adevarat dezastru. Stau marturie imaginile filmate de catre inspectori.

Comisarii au aplicat o amenda, au oprit de la vanzare produsele neconforme si au si inchis cantina pana la rezolvarea problemelor.

Cantina Colegiului Tehnic Henri Coanda Timisoara
Abateri constatate:
– agregate frig neigenizate cu depuneri masive de praf si cu urme de mucegai.
– Nu se monitorizeaza temperatura complet la spatiile frig din dotare.
– peretele exterior vitrat prezenta in partea de jos exfoliere de zugraveala, iar tocaria din fier cornier nu a mai fost igienizata prezentând pe porțiuni extinse rugina iar unele geamuri erau sparte ciobite si neinlocuite.
– in interiorul salii de mese si al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animala au fost identificate amplasate 3 capcane de rozatoare in una fiind 2 rozatoare moarte si în alta fiind identificate insecte si gandaci de bucatarie.
– preparatele calde au identificate pastrate la temperaturi intre 20,8 si 40, 3 nefiind astfel pastrate la temperatura prescrisa legislativ de 60 grade.
– intr-un spatiu frig era depozitata branza Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului ii lipsea usita.
– in lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutritionale
– spalatoria utilizata salarea fetelor de masa si protecțiile de scaun era amenajata într-o cladire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuiala cazuta si crapaturi.

Sancțiuni dispuse:
– O amenda contravenționala in cuantum de 3000 lei
– 1 avertisment

Au fost dispuse urmatoarele masuri complementare:
– oprirea temporara a prestarii serviciilor pâna la remedierea deficiențelor constatate- cantina
– oprirea definitiva de la comercializare al produselor neconforme„, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar sef CRPC Vest Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. gunoaie de oameni si bucatari care urasc copiii. sa va trazneasca

  2. Un lucru absolut normal pentru ca trebuie sa pregatim noile generatii pentru mancarea recomandata de progresistii ecologisti pentru a ne reduce amprenta de carbon si a salva planeta.

  3. Trebuia reclamație pentru a verifica OPC cantina. La toate cantinele școlare daca ar merge cei de la OPC ar găsii aceleași probleme. Acestea sunt deschise pentru a curata depozitele de alimente expirate sau în prag de expirare a furnizorilor. Sunt curios cine plătește amenda, că la împărțit beneficii toți din școală sunt primii, acum la plata cine va platii.