Noutati :

Gabriela Ionescu, fost director executiv la Finante in judetul Timis, a fost trimisa in judecata pentru luare de mita

13 februarie, 2012 - 07:49 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EVENIMENT
0

UPDATE: Tribunalul Timis a decis prelungirea mandatelor de arestare pentru fostul director executiv al Directiei de Finante, Gabriela Ionescu si complicele ei Calin Ioan Dinu, cu inca 60 de zile, dupa verificarea rechizitoriului intocmit de procurorii DNA. De asemenea, instanta a fixat primul termen de judecatat in acest dosar pentru data de 6 martie 2012.

_____________________________

TIMISOARA. Gabriela Ionescu, fost director executiv la Directia de Finante a judetului Timis si complicele ei Calin Ioan Dinu au fost trimisi in judecata de catre procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv pe numele Gabriela Ionescu pentru luare de mita si trafic de influenta.

Si complicele ei, Calin Ioan Dinu a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita si complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut  ca in cursul anului 2011, Gabriela Ionescu, in calitate de director executiv adjunct in cadrul D.G.F.P. Timiş – Activitatea de Inspectie Fiscala, a pretins de la un denuntator, direct sau prin intermediul ui Calin Ioan Dinu, persoana apropiata acesteia, diverse sume de bani si bunuri in valoare totala de 12.500 euro si 40.985lei.

Banii au fost pretinsi pentru ca, in virtutea functiei sale de conducere a activitatii de inspectie fiscala, Gabriela Ionescu sa protejeze activitatea societatilor comerciale reprezentate de denuntator de eventualele controale de specialitate, fie prin exercitarea influentei asupra subordonatilor sai, fie personal, in sensul ca işi va incalca atributiile de serviciu astfel incat D.G.F.P. Timis sa nu efectueze constatari de natura a atrage raspunderea juridica a societatilor administrate de denuntator.

Din sumele şi bunurile pretinse, Ionescu Gabriela a primit efectiv bani şi bunuri in valoare totala de 10.000 euro si 20.985 lei.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile si a unor sume de bani apartinand Gabrielei Ionescu.

La data de 21 decembrie 2011, Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva a celor doi pentru 29 de zile, masura care a fost prelungita ulterior.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...