Opinia Timisoarei

Fundatia Universitatii de Vest din Timisoara a fost infiintata. UVT va face consultanta pentru companii din tara

TIMISOARA. Cum Ministerul Educatiei i-a avertizat pe universitari ca nu vor primi bani mai multi decat in 2012, Universitatea de Vest din Timisoara a gasit o solutie pentru atragerea de fonduri proprii pentru proiectele pe care le deruleaza.

Primul pas a fost facut. Este vorba despre infiintarea Fundatiei Universitatii de Vest din Timisoara care va fi implicata in derularea proiectelor UVT.

A doua etapa o presupune infiintarea unui star-up. Senatul Universitatii a aprobat infiintarea unei firme, a unei societati comerciale, care sa puna in valoare competentele din UVT. Altfel spus, vom oferi consultata pe un spectru foarte larg de discipline si vom incerca sa aducem fonduri cat mai multe pentru universitate, mai ales ca Ministerul Educatiei ne-a transmis ca nu vom primi mai multe fonduri decat in 2012”, explica Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Domenii precum Finantele, Sociologia, Arheologia etc. vor reprezenta tot atata sectoare in care universitarii timisoreni vor oferi consultata firmelor locale si nationale.

Rolul Fundatiei este sa atraga fonduri pentru a ne putea finanta proiectele. In viitor, ne propunem sa ne axam pe proiectele europene care vizeaza cercetarea deoarece acestea inseamna si bani mai multi, dar si o crestere a activitatii stiintifice care poate inseamna o repozitionare a Universitatii de Vest in clasamentele nationale si internationale”, spune Marilen Pirtea.

Exit mobile version