Noutati :

Fundatia Universitatii de Vest din Timisoara a fost infiintata. UVT va face consultanta pentru companii din tara

20 decembrie, 2012 - 02:00 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Cum Ministerul Educatiei i-a avertizat pe universitari ca nu vor primi bani mai multi decat in 2012, Universitatea de Vest din Timisoara a gasit o solutie pentru atragerea de fonduri proprii pentru proiectele pe care le deruleaza.

Primul pas a fost facut. Este vorba despre infiintarea Fundatiei Universitatii de Vest din Timisoara care va fi implicata in derularea proiectelor UVT.

A doua etapa o presupune infiintarea unui star-up. Senatul Universitatii a aprobat infiintarea unei firme, a unei societati comerciale, care sa puna in valoare competentele din UVT. Altfel spus, vom oferi consultata pe un spectru foarte larg de discipline si vom incerca sa aducem fonduri cat mai multe pentru universitate, mai ales ca Ministerul Educatiei ne-a transmis ca nu vom primi mai multe fonduri decat in 2012”, explica Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Domenii precum Finantele, Sociologia, Arheologia etc. vor reprezenta tot atata sectoare in care universitarii timisoreni vor oferi consultata firmelor locale si nationale.

Rolul Fundatiei este sa atraga fonduri pentru a ne putea finanta proiectele. In viitor, ne propunem sa ne axam pe proiectele europene care vizeaza cercetarea deoarece acestea inseamna si bani mai multi, dar si o crestere a activitatii stiintifice care poate inseamna o repozitionare a Universitatii de Vest in clasamentele nationale si internationale”, spune Marilen Pirtea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca unitatea de invatamant superior face concurenta neloiala pe piata prin aceasta actiune. Ce-ar fi ca facultatea de economie sa deschida niste supermarketuri si niste cash&carry care sa puna in valoare competentele din feaa din uvt? Insa nu inteleg cum de nu se gandesc domnii de la Universitate sa caute sa atraga persoane interesate de instruire, ci cauta sa atraga doar persoane interesate de dezvoltare economica? Iar societatile comerciale care au ca obiect de activitate consultanta ce ar trebui sa faca? Sa infiinteze institute de invatamant? Nu ne-am saturat sa bulibasim toate domeniile de activitate din tara asta doar in numele „economiei de piata”? Oare registrul comertului nu ar trebui sa protejeze societatile comerciale tocmai impotriva concurentei neloiale. Statul doreste sa fim cu totii contribuabili buni, insa ne lasa sa „mancam” intre noi ca hienele. Eu cred ca este o idee proasta dpdv economic ca UVT sa se implice in piata, profitand de pozitia pe care i-o asigura personalul didactic … care nu va mai fi chiar atat de DIDACTIC, CI VA DEVENI EXTREM DE RENTABIL ECONOMIC SI FINANCIAR. Asta este misiunea UVT? Asta trebuie sa inteleaga studentii UVT? Tot asa s-a facut si cu Patriarhia care a devenit comerciant din „parinte spiritual”. Iar restul srl-urilor sa faca … ce? Ca daca unitatile de invatamant se vor ocupa de activitatile comerciale, noua ce dreaq ne mai ramane de facut? Doar sa platim taxe ne ramane? La dreaq cu idiotii … m-am saturat de sofisme. Multa UE le doresc! Astia au inteles prost democratia … si fac anarhie!

  2. Acu ‘ chiar sunt complet deranjat de actiunea UVT. Sa o iau logic: astia de la UVT incearca sa formeze cadre instruite inclusiv in domeniul … consultantei. Pentru ce dreaq ii mai chinuie pe bietii studenti si pentru ce dreaq le mai cer taxe de scolarizare? Inca le mai si insufla studentilor spiritul responsabilitatii sociale si cauta sa fie un model de afaceri pentru antreprenorii din regiune. Cand colo … ce sa vezi? UVT le ia painea de la gura societatilor comerciale care si asa o duc rau in vremurile astea de criza mondiala. Ca si aia de la penitenciar care pentru profit au intrat pe piata muncii cu puscariasii. Noi suntem someri prin definitie, insa penitenciarul are contracte de lucrari cu duiumul. Halal. Si ne mai miram ca suntem in criza. Pai sigur ca suntem in criza … CRIZA MORALA SI DEONTOLOGICA, ETICA SI SOCIALA. Vai de capul lor de profitori. In loc sa ne ferim de concurenta pe care ne-o fac firmele de consultanta straine, mai bine dotate tehnic si cu vechime si experienta mai mare, noi trebuie sa ne ferim de concurenta pe care ne-o fac profesorii nostri. Vai s-amar! Multumim domnilor profesori. Sa va stea in gat responsabilitatea sociala! Cica UNIVERSITATE, cu misiune, obiective, vocatie si valori umane, europene si universale! Vai de capul lor de bisnitari! 🙁