Fundatia Timisoara ’89: Angajatii de la Litens au facut magie pentru noi!

Fundația Timisoara’89, prima organizație umanitară din România postdecembristă, a avut în urmă cu câțiva ani inițiativa de a realiza un amplu complex social (Arhipelag) compus din case în care să locuiască oameni aflați în situații dramatice, persoane care în lipsa unui astfel de ajutor sunt în risc de a ajunge în stradă, cu derizorii șanse de supraviețuire.

“Ovidiu Ambruș, managerul general al Litens, impresionat de cauza noastră, a susținut fundația de-a lungul timpului și le-a propus colegilor din companie să se alăture proiectului prin finalizarea unei case. Aveam mare nevoie de ajutor și am fost extrem de onorați de modul în care acești oameni minunați au răspuns nevoii noastre de a face lucrurile să se întâmple.” declară reprezentanții Fundației Timișoara’89

“A fost o magie care i-a transformat pe angajații Litens în voluntari, apoi rând pe rând în experți în prelucrarea lemnului, instalații electrice, întocmit plan de lucru, întocmit listă de materiale necesare, preparat ciment, turnat șapă, încheiat structuri din lemn, măltărit, zugrăvit, finisat, placat tavane, vopsit mobilier și chiar amenajat o mini grădină cu flori. Pentru nici unul dintre cei câțiva zeci de voluntari, nu s-a limitat doar la a cumpăra, plănui și proiecta. Mai multe weekenduri la rând voluntarii au făcut totul de la A la Z cu mâinile lor și ne- au ajutat nu numai cu acțiune dar și cu vorbe bune și cu o masă caldă pentru toți beneficiarii fundației noastre.

A fost un minunat exercițiu de inițiativă, efort, omenie, implicare, pasiune, seriozitate, muncă, empatie. Un gest mic pentru un proiect care aduce scoate din criză persoane în mare grad de suferință care au nevoie de îngrijire și adăpost. Un gest pentru care suntem profund recunoscători! Casa Litens este gata! A fost mai mult decât puteam să speram, dar nu este destul. Fundația Timișoara ’89 mai are nevoie de ajutor și de sprijin. Cel puțin patru case ar mai fi necesare (ca încheiere a proiectului în care cinci case sunt deja construite și locuite) nevoia de a continua fiind peste posibilitățile noastre actuale.”

Oare în companiile timișorene mai sunt oameni care pot replica acest proiect? Cu siguranță, da!

Deschideți-vă inima pentru semenii voștri și contribuiți la magia faptelor bune!

Prezentă în România din 2017, Litens Automotive Eastern Europe, este a doua locație de producție a grupului Litens Automotive Group care deservește piața Europeană.

Fondată în 1979 în Canada, Litens Automotive Group este lider la nivel global în domeniul tehnologiilor de transmitere a puterii. Litens furnizează soluții și tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă, sisteme de gestionare a temperaturii și gestionare a vibrațiilor torsionale. În prezent, compania deține peste 150 de brevete garantate în industria auto și continuă să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale domeniului, prin investiții importante în tehnologii noi, fabrici de producție și personal.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...